Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Μειώνεται στο μισό ο φόρος κατανάλωσης στο κρασί

Με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ο Τρ.Αλεξιάδης η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την αρχική θέση της στο θέμα του κρασιού, και μειώνει στο μισό τον επιβαλόμενο ειδικό φόρο κατανάλωσης, δηλαδή στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο. Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι ο φόρος θα επιβάλλεται μόνο στις ποσότητες που οδεύουν για εσωτερική κατανάλωση και όχι σε αυτές που αφορούν σε εξαγωγές.

Με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την αρχική θέση της στο θέμα του κρασιού, και μειώνει στο μισό τον επιβαλόμενο ειδικό φόρο κατανάλωσης, δηλαδή στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα μειωθεί από 40 λεπτά το λίτρο που προβλεπόταν αρχικά, στα 20 λεπτά το λίτρο. Η τροποποίηση αυτή, προσέθεσε, μειώνει στο μισό και την επιβάρυνση ανά φιάλη ( των 750 ml) στα 15 λεπτά από 30 λεπτά.

Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι ο φόρος αυτός θα αφορά και τα εισαγόμενα κρασιά που καταναλώνονται στη χώρα.

Αντίθετα, δεν θα αφορά τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά. Δηλαδή αυτός ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα επιβάλλεται μόνο στις ποσότητες κρασιού που οδεύουν για εσωτερική κατανάλωση και όχι σε αυτές που αφορούν σε εξαγωγές.

Η μείωση του φόρου στο κρασί μειώνει στο μισό και τα έσοδα που είχε υπολογίσει η κυβέρνηση από το μέτρο αυτό, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την κατάρτηση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο, ο κ. Αλεξιάδης δεν ανακοίνωσε εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψη της διαφοράς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024