Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδία και Ουκρανία έκλεισαν θέση στο Euro 2016

Σουηδία και Ουκρανία έκλεισαν θέση στο Euro 2016

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς «μίλησε» και η Σουηδία θα είναι παρούσα στην τελική φάση του EURO 2016. Με δύο γκολ του σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν (19΄,76΄) η Σουηδία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην Κοπεγχάγη απέναντι στη Δανία και μετά τη νίκη της στη Στοκχόλμη την περασμένη Παρασκευή (2-1) εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γαλλίας το προσεχές καλοκαίρι. Το γκολ του Μπόστιαν Σέζαρ στο 11' έδωσε προβάδισμα κι ελπίδες στη Σλοβενία, αλλά η Ουκρανία ισοφάρισε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γιαρμολένκο (1-1) και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (είχε νικήσει με 2-0 στο Λβιβ).

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς «μίλησε» και η Σουηδία θα είναι παρούσα στην τελική φάση του EURO 2016. Με δύο γκολ του σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν (19΄,76΄) η Σουηδία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην Κοπεγχάγη απέναντι στη Δανία και μετά τη νίκη της στη Στοκχόλμη την περασμένη Παρασκευή (2-1) εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γαλλίας το προσεχές καλοκαίρι.

Οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν» μετά το εις βάρος τους 0-2 και μείωσαν με τον Γιουσούφ Πόουλσεν στο 81΄, ενώ ισοφάρισαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βέστεργκααρντ. Στην ενδεκάδα των Σουηδών βρέθηκε σε όλο το 90λεπτο ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, ενώ έμεινε στον πάγκο ο μέσος του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ.

Το γκολ του Μπόστιαν Σέζαρ στο 11΄ έδωσε προβάδισμα κι ελπίδες στη Σλοβενία, αλλά η Ουκρανία ισοφάρισε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γιαρμολένκο (1-1) και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (είχε νικήσει με 2-0 στο Λβιβ).

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Ουγγαρία-Νορβηγία 2-1 (1-0)
Ιρλανδία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 2-0 (1-1)
Σλοβενία-Ουκρανία 1-1 (0-2)
Δανία-Σουηδία 2-2 (1-2)

Οι 24 ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση

Μετά την ολοκλήρωση και των αγώνων μπαράζ, οι 24 ομάδες που θα συμμετέχουν στην κλήρωση της τελικής φάσης του EURO 2016, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, είναι οι ακόλουθες: Γαλλία (διοργανώτρια), Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ρωσία, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία, Ιρλανδία, Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Τουρκία, Ισλανδία, Ουαλία, Αλβανία, Βόρειος Ιρλανδία, Σουηδία και Ουκρανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024