Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και τον Οκτώβριο αν και με «πιο αργούς ρυθμούς» όπως σημειώνει ο ΑCEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου).

Αναλυτικότερα, τον Οκτώβριο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη ενισχύθηκαν κατά 2,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, αθροίζοντας συνολικά σε 1.104.868 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των παραδοσιακά μεγάλων αγορών της Ευρώπης για το συγκεκριμένο διάστημα, η ιταλική αγορά εμφανίζει αύξηση 8,6%, η ισπανική 5,2%, η γαλλική 1,1% και η γερμανική 1%, με μόνη «παραφωνία» τη βρετανική η οποία τον Οκτώβριο συρρικνώθηκε κατά 1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Όπως και να έχει, το πρόσημο για την ευρωπαϊκή αγορά είναι θετικό για τη χρονιά μέχρι στιγμής, με τις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο να ξεπερνούν τα 11,5 εκατομμύρια μονάδες (11.523.903) μέγεθος αυξημένο κατά 8,2% σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση της περσινής χρονιάς.

Αντιστοίχως θετική είναι και η εικόνα τoυ «club» των ισχυρών στους δέκα μήνες του 2015 με το σύνολο των μεγάλων αγορών της Ευρώπης να καταγράφουν αύξηση πωλήσεων. Αναλυτικά σε ό,τι αφορά τα επιμέρους ποσοστά το συγκεκριμένο διάστημα σε σχέση με πέρυσι, η ισπανική αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται στο +20,5%, η ιταλική στο +14,7%, η βρετανική στο +6,4%, η γαλλική στο +5,7% και η γερμανική στο +5,1%.

auto.in.gr