Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Πάνω από 10 τράπεζες πτώχευσαν από τις αρχές Νοεμβρίου

Ρωσία: Πάνω από 10 τράπεζες πτώχευσαν από τις αρχές Νοεμβρίου

Οι ρωσικές αρχές έκλεισαν σήμερα, Δευτέρα, τρεις προβληματικές τράπεζες, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν υποκύψει στην οικονομική κρίση από τις αρχές Νοεμβρίου. Συνολικά, περίπου 70 τράπεζες έχασαν την άδειά τους από τις αρχές του 2015, μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από βαθιά ύφεση λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τη Δύση ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές αρχές έκλεισαν σήμερα, Δευτέρα, τρεις προβληματικές τράπεζες, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν υποκύψει στην οικονομική κρίση από τις αρχές Νοεμβρίου.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε την άδεια της τράπεζας Gorod – που βρίσκεται στην 190η θέση ανάμεσα σε περίπου 750 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας – της Vityaz (στην 462η θέση) και της NST Bank (στην 533η θέση).

Η ρυθμιστική αρχή επικαλέστηκε το ανεπαρκές επίπεδο κεφαλαίων, καθώς και δυσκολίες ρευστότητας που εμποδίζουν την κανονική λειτουργία των τραπεζών, ενώ για την περίπτωση της Gorod αναφέρθηκε σε «ύποπτες συναλλαγές που αφορούν κυρίως μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό σε σημαντικά ποσά».

Συνολικά, περίπου 70 τράπεζες έχασαν την άδειά τους από τις αρχές του 2015, μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από βαθιά ύφεση λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τη Δύση ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024