Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρούριο η Αττάλεια για τη Σύνοδο της G20 - Ματαιώνει τη συμμετοχή του ο Ολάντ

Φρούριο η Αττάλεια για τη Σύνοδο της G20 – Ματαιώνει τη συμμετοχή του ο Ολάντ

Ένας αστυνομικός κάθε πενήντα μέτρα, ένα υπερσύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ, θαλάσσιες περιπολίες: Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια για τη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας την Κυριακή και τη Δευτέρα, έναν μήνα μετά το μακελειό στην Άγκυρα. Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι ο Φρανσουά Ολάντ ματαίωσε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο. Πέραν της παγκόσμιας οικονομίας, στο επίκεντρο η Συρία, η προσφυγική κρίση και η απειλή της τρομοκρατίας. Παρών ο Μπαράκ Ομπάμα, σειρά διμερών επαφών επί τουρκικού εδάφους θα έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ένας αστυνομικός κάθε πενήντα μέτρα, ένα υπερσύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ, θαλάσσιες περιπολίες: Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια για τη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας την Κυριακή και τη Δευτέρα, έναν μήνα μετά το μακελειό στην Άγκυρα. Πέραν της παγκόσμιας οικονομίας, στο επίκεντρο η Συρία, η προσφυγική κρίση και η απειλή της τρομοκρατίας.

Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι ο Φρανσουά Ολάντ ματαίωσε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο του G20.

Οι Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν θα βρίσκονται ανάμεσα στους περίπου 13.000 συνέδρους που αναμένονται στο νότιο παραθαλάσσιο θέρετρο, χωρίς να υπολογιστούν σε αυτούς οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι επιχειρηματίες και οι 2.500 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Σειρά διμερών επαφών επί τουρκικού εδάφους θα έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε ήδη το Κρεμλίνο. Πέραν του Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Σύνοδος Κορυφής της G20 θα αρχίσει επισήμως το μεσημέρι της Κυριακής με γεύμα εργασίας όπου θα συζητηθούν θέματα ανάπτυξης και κλιματικής αλλαγής. Μετά την οικογενειακή φωτογραφία θα ακολουθήσει άλλη συνεδρίαση με θέμα την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και τις επενδύσεις.

Το πρόγραμμα προβλέπει για τη συνέχεια δεξίωση που θα παραθέσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και δείπνο που θα παραθέσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εκεί θα συζητηθούν τα θέματα της τρομοκρατίας και η προσφυγική κρίση.

Τη δεύτερη ημέρα της συνόδου θα συζητηθούν θέματα όπως η διεθνής φορολογία, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το ΔΝΤ, καθώς επίσης θέματα εμπορίου και ενέργειας.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου με τη διακήρυξη των μελών, την παράδοση της προεδρίας στην Κίνα και τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Περισσότεροι από 12.000 αστυνομικοί θα είναι σε υπηρεσία νυχθημερόν, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σελαμί Αλτινόκ. Τρεις διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες στην Αττάλεια για το διήμερο της Συνόδου. Οι Αρχές έχουν προετοιμάσει ήδη χώρο, ένα κλειστό δικαστήριο, για ομαδικές προσαγωγές.

Ένας αστυνομικός κάθε 50 μέτρα θα υπάρχει πάνω στη λεωφόρο από την οποία θα περάσουν οι αντιπροσωπείες και η οποία συνδέει το αεροδρόμιο με την τοποθεσία Μπελέκ, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος, απόσταση 30 χλμ.

Μόνο τα πρόσωπα που έχουν ειδική διαπίστευση θα έχουν πρόσβαση στην «κόκκινη ζώνη», όπου βρίσκονται τα 30 ξενοδοχεία στα οποία θα φιλοξενηθούν οι αντιπροσωπείες και στα παράθυρα των οποίων έχουν τοποθετηθεί αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες.

Περισσότερες από 350 κάμερες ασφαλείας με ενσωματωμένα συστήματα ανάγνωσης των πινακίδων κυκλοφορίας και αναγνώρισης προσώπου έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή. Ένα υπερσύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ θα πετά συνεχώς πάνω από την περιοχή και μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, έτοιμα να επέμβουν. Τα μέτρα ασφαλείας συμπληρώνουν ταχύπλοα της ακτοφυλακής που θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες.

«Θεού θέλοντος, θα φιλοξενήσουμε αυτή τη σύνοδο κορυφής με τις λιγότερες δυνατόν ελλείψεις» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη, αφού επιθεώρησε προσωπικά το μέρος. Ο πρόεδρος της Τουρκίας φιλοξενεί την πρώτη διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας μετά τον θρίαμβο του κόμματός του στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Η τουρκική αστυνομία έχει εντείνει τις εφόδους στους κύκλους τζιχαντιστών σε όλη τη χώρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων στις 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα. Την περασμένη εβδομάδα, 20 ύποπτοι για συμμετοχή στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που κατηγορείται για την επίθεση αυτή, συνελήφθησαν στην Αττάλεια, πριν αφεθούν ελεύθεροι ή απελαθούν.

Κατάλογος με ονόματα υπόπτων του Ισλαμικού Κράτους έχει σταλεί σε όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί στην Αττάλεια, με την ένδειξη να παρακολουθείται οποιοδήποτε όχημα, η πινακίδα κυκλοφορίας του οποίου δεν φέρει τον αριθμό 07 (κωδικό της περιοχής), σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters,ΑΠΕ/Γαλλικό,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024