Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή
Σε αρνητικό έδαφος γύρισε παρά τις αρχικά ανοδικές τάσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή. Για ελέγχομενες απώλειες μιλούν οι αναλυτές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ρευστότητα προκειμένου να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στην περιοχή των 650 μονάδων.
Σε αρνητικό έδαφος γύρισε παρά τις αρχικά ανοδικές τάσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή. Για ελέγχομενες απώλειες μιλούν οι αναλυτές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ρευστότητα προκειμένου να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στην περιοχή των 650 μονάδων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 16:00, διαμορφώνεται στις 654,05 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,78%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 667,35 μονάδες (+1,24%) και χαμηλότερη στις 653,67 μονάδες (-0,84%).
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 40,28 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,95%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,74%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+11,54%), της ΔΕΗ (+5,38%), του ΟΛΠ (+4,36%), της Εθνικής (+2,31%) και της Lamda Development (+3,46%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,26%), των ΕΛΠΕ (-4,93%), της Motor Oil (-3,63%) και της Viohalco (-3,24%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,17%), των Τραπεζών (+2,12%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,59%).
Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ασφαλειών (-10,00%), των Χημικών (-2,72%) και των Τροφίμων (-2,33%).
Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 54 πτωτικά και 24 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης +19,80%, Χατζηκρανιώτη +14,58%, Trastor +13,45% και Eurobank +11,54%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Sato -19,53%, Altec -18,75%, Δρομέας -13,64% και Ευρωπαϊκή Πίστη (κο) -10,00%.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 άνοιξε με πτώση 0,32% στις 6.158,93 μονάδες, ενώ ο δείκτης Dax στο χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,17% στις 10.764,57 μονάδες.
Κατά την έναρξη των συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,43% στις 4.835,69 μονάδες.
Υποχώρηση του ευρώ
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,48% και διαμορφώνεται στα 1,0757 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 132,039 γεν, στο 0,7063 με τη στερλίνα και στο 1,0800 το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,07% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 132,039 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5229 με τη στερλίνα και στο 1,0041 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442