Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Boehringer Ingelheim: Επενδύσεις 11 δισ. ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια

Boehringer Ingelheim: Επενδύσεις 11 δισ. ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια

Πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Έρευνα και Ανάπτυξη ανακοίνωσε η Boehringer Ingelheim σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Βερολίνο.

Πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Έρευνα και Ανάπτυξη ανακοίνωσε η Boehringer Ingelheim σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δεσμεύεται να επενδύσει από το συνολικό ποσό των 11 δισ. ευρώ, τα 5 δισ. ευρώ σε προκλινική έρευνα και ανάπτυξη και το 1,5 δισ. ευρώ από αυτά έχει σχεδιαστεί να δοθεί σε συνεργασίες με εξωτερικούς εταίρους.

Η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει την επόμενη γενιά καινοτόμων ιατροφαρμακευτικών προϊόντων και να διατηρήσει την εξαιρετική ανταγωνιστική θέση της. Η νέα στρατηγική έρευνας και ανάπτυξης υιοθετεί την ανοιχτή καινοτομία με τη μορφή εξωτερικών συνεργασιών, αξιοποιώντας καλύτερα τις πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις αλλά και την εμπειρία και τις δυνατότητες της Boehringer Ingelheim για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

Όπως εξήγησε ο Αντρεας Μπαρνερ, πρόεδρος του Συμβουλίου Εκτελεστικών Διευθυντών της Boehringer Ingelheim «η κυκλοφορία έντεκα νέων προϊόντων μέσα στο 2014 και το 2015 δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές δυνατότητες της οργάνωσης R&D της Boehringer Ingelheim σε αυτό το πεδίο. Το νέο πρόγραμμα και η νέα στρατηγική αντικατοπτρίζουν την εταιρική μας φιλοσοφία για μακροπρόθεσμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Χάρη σε αυτά, θα δοθεί συνέχεια στις εξαιρετικές μας επιδόσεις και θα μπορέσουμε να φέρουμε στην αγορά πρωτοποριακές θεραπείες με υψηλή αξία για τους ασθενείς.»

Κεντρικοί πυλώνες της νέας στρατηγικής είναι η αυξημένη προσήλωση σε συνεργασίες με εξωτερικούς εταίρους και η ταυτόχρονη διατήρηση των αξιόλογων δυνατοτήτων για εσωτερική έρευνα και ανάπτυξη. Η διττή αυτή προσέγγιση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αξιοποιήσει τη μακροχρόνια εμπειρία και την εδραιωμένη θέση της σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς, αλλά και να διευρύνει τους ορίζοντές της, αποκτώντας πρόσβαση στον ευρύτερο δημιουργικό χώρο της παγκόσμιας βιοϊατρικής έρευνας μέσω της ανοιχτής καινοτομίας.

«Με τη νέα μας στρατηγική ενστερνιζόμαστε το πνεύμα ανοιχτής καινοτομίας και φέρνουμε κοντά την ακαδημαϊκή κοινότητα με τη βιομηχανία για την προαγωγή της βιοϊατρικής έρευνας. Οι συνεργάτες μας επωφελούνται αποκτώντας πρόσβαση στην πλούσια εμπειρία και τις δυνατότητές μας και εδραιώνοντας μακροχρόνιες προσωπικές αλληλεπιδράσεις με τις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας μας. Η νέα στρατηγική θα ενθαρρύνει τις εξωτερικές μας συνεργασίες, χαρίζοντάς μας ταχύτητα και ευελιξία. Κάτι τέτοιο θα είναι καθοριστικό για την επέκταση της έρευνας πέρα από τους τρέχοντες τομείς εστίασης, για τη διερεύνηση πρόσφατων επιστημονικών ανακαλύψεων, νέων ενδείξεων και νέων τεχνολογιών, και για τη δημιουργία νέων ευκαιριών», πρόσθεσε ο Δρ Μισελ Παϊρετ, ανώτερος εταιρικός αντιπρόεδρος έρευνας και μη-κλινικής ανάπτυξης της Boehringer Ingelheim.

Ευρεία συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο

Στην προσπάθειά της να ενσωματώσει μια σειρά καινοτόμων ευκαιριών σε εγχειρήματα του τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, η οργάνωση R&D της Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε επίσης μια ευρεία συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο.

Πρώτον, συνάπτει διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με ακαδημαϊκούς-ερευνητές και εταιρείες βιοτεχνολογίας, που προσφέρουν αξιόλογες αφετηρίες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων. H Boehringer Ingelheim συμμετέχει σε πολυάριθμες νέες ερευνητικές συνεργασίες, μελετώντας συναρπαστικά επιστημονικά πεδία από κοινού με εταίρους που κατέχουν παγκόσμια ηγετική θέση στον χώρο τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η συνεργασία με το Αντικαρκινικό Κέντρο MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας. Με τη συνεργασία αυτή, η γνώση του Αντικαρκινικού Κέντρου MD Anderson γύρω από τους παράγοντες που ενδεχομένως οδηγούν στον παγκρεατικό καρκίνο έρχεται να προστεθεί στην εμπειρία που έχει η Boehringer Ingelheim στην ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων.

Η Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να συνεργαστεί με τέσσερις μεγάλους επιστημονικούς εταίρους, και συγκεκριμένα με την Ιατρική Σχολή Icahn του Mount Sinai, το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το Ερευνητικό Κέντρο Scripps και το Ιατρικό Κολέγιο Weill του Πανεπιστημίου Cornell, για τον εμπλουτισμό της έρευνας και ανάπτυξης με νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (IBD). Οι τέσσερις αυτές συνεργασίες αποσκοπούν στην ταυτοποίηση και επιβεβαίωση νέων θεραπευτικών στόχων καθώς και στην ταυτοποίηση βιολογικών δεικτών που θα ικανοποιήσουν τις σημαντικές ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες των ασθενών που πάσχουν από φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, όπως είναι η νόσος του Crohn ή η ελκώδης κολίτιδα.

Εκτός αυτού, η Boehringer Ingelheim υπέγραψε πρόσφατα δύο αποκλειστικές συμφωνίες: με την Hanmi Pharmaceuticals (Κορέα) για την ανάπτυξη θεραπείας τρίτης γενιάς για τον καρκίνο του πνεύμονα που θα στοχεύει τον EGFR, και με την Circuit Therapeutics (Καλιφόρνια, ΗΠΑ) για την εφαρμογή της οπτικογενετικής στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για ψυχιατρικές διαταραχές και καρδιομεταβολικές παθήσεις.

Δεύτερον, συμμετέχει σε συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, όπως η Κοινοπραξία Δομικής Γονιδιωματικής (SGC), η Πρωτοβουλία για τα Καινοτόμα Φάρμακα (IMI) και η Κοινοπραξία για τον συζευγμένο με G πρωτεΐνη υποδοχέα (GPCR), που διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων, επειδή είναι σε θέση να συγκεντρώνουν τους καλύτερους επιστήμονες από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία και να τους παρέχουν τη δυνατότητα για προανταγωνιστική έρευνα χωρίς περιορισμούς. Η Boehringer Ingelheim συμμετέχει ενεργά στις δύο αυτές επιτυχημένες συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, ενώ πρόσφατα εντάχθηκε και στην Κοινοπραξία GPCR.

Τρίτον, αξιοποιεί πρωτοβουλίες πληθοπορισμού (crowdsourcing) που εγκαινιάστηκαν από οργανώσεις όπως η InnoCentive και το Κέντρο Καινοτομίας BioMed X, πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αναζήτηση επιστημόνων με λαμπρές ιδέες για την επίλυση σημαντικών ιατρικών προβλημάτων. Η Boehringer Ingelheim και το Κέντρο Καινοτομίας BioMed X ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι συγκεντρώνουν εξαιρετικούς επιστήμονες σε ένα κέντρο ακαδημαϊκής αριστείας στη Χαϊδελβέργη και τους παρέχουν τις κατάλληλες υποδομές και καθοδήγηση από μέντορες ώστε να εργαστούν πάνω στις νεότερες επιγενετικές προσεγγίσεις για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της δημιουργικής της προσπάθειας, η Boehringer Ingelheim επενδύει στο Ινστιτούτο Μοριακής Παθολογίας (IMP) της Βιέννης για την υποστήριξη της βασικής έρευνας, καθώς και σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επιστημόνων. Τέλος, το Ταμείο Επιχειρηματικών Κεφαλαίων της Boehringer Ingelheim, που ιδρύθηκε το 2010 με αρχική οικονομική δέσμευση 100 εκ. ευρώ, επενδύει πλέον σε ένα χαρτοφυλάκιο 13 διαφορετικών νεοσύστατων εταιρειών, με συναρπαστικές νέες θεραπευτικές ιδέες.

«Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα που θα βοηθήσει την Boehringer Ingelheim να τοποθετηθεί σωστά για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Προσδοκούμε ότι θα βρούμε διεξόδους για ανεπίλυτες μέχρι σήμερα προκλήσεις στους τομείς της ανοσολογίας, των αναπνευστικών και καρδιομεταβολικών παθήσεων, της ογκολογίας, καθώς και για νοσήματα του κεντρικού νευρικού συστήματος και διάφορα άλλα», κατέληξε ο κ. Μπαρνερ.

Με αφορμή την ανακοίνωση του νεου προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης της Boehringer Ingelheim, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ, Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε:
«Η ανακοίνωση του νεου προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης της μητρικής εταιρείας, υψους 11 δισ. ευρώ, δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της εταιρείας να διατηρήσει την ανεξαρτησία της μέσω της ενεργού συμμετοχής της στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας στο χώρο της υγείας, θέτοντας τον ασθενή στο κέντρο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού.
Η σημασία της ανακοίνωσης του νεου ερευνητικού προγράμματος εχει ιδιαίτερη σημασία και για τη χώρα μας. Η Boehringer Ingelheim ανήκει στις εταιρείες οι οποίες αγουν την έρευνα στην Ελλάδα, μεσω της συμμετοχής των ελληνικών κέντρων στις διεθνείς κλινικές μελετες. Την τελευταία πενταετία εχουν επενδυθεί 11,2 εκατομύρια ευρώ για συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές. Η συμμετοχή της Boehringer Ingelheim Ελλας στο πρόγραμμα κλινικής αναπτυξης της μητρικής εταιρείας, αναμένεται να επιφέρει νεες επενδύσεις εντός Ελλάδας.
Η εισοδος της μητρικής εταιρείας σε νεες θεραπευτικές προσεγγίσεις που θα αποφέρουν νεα καινοτόμα φάρμακα, αποτελεί μια πρόκληση για την Boehringer Ingelheim Ellas η οποία φέτος κλεινει τα 40 χρόνια αδειαλειπτης παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι κατεχουμε το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας. Από το εργοστάσιο της εταιρείας μας στο Κορωπί εξάγονται καινοτόμα φάρμακα. Αναμεσα σε αυτά η μητρική εταιρεία ανέθεσε στην Ελλάδα την παραγωγή των καινοτόμων αντιδιαβητικών της φαρμάκων για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η διοίκηση της εταιρείας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου περισσότερα νεα καινοτόμα φάρμακα της Boehringer Ingelheim GmbH να παράγονται στο Ελληνικό εργοστάσιο.
Με την συμμετοχή μας στο διεθνές πρόγραμμα κλινικών μελετών και την αειφορία της παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων στο εργοστάσιο μας θα συμβάλλουμε στην εισαγωγή επενδύσεων στη χώρα».

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024