Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
James Bond: 10 πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε για τον 007

James Bond: 10 πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε για τον 007

Δεν χωράει αμφιβολία πως μια νέα ταινία Τζέιμς Μποντ αποτελεί πάντοτε μεγάλη είδηση και σπουδαίο γεγονός για τους σινεφίλ και τους fans του 007 ανά τον κόσμο, οι οποίοι αναμένουν εναγωνίως να απολαύσουν την εκάστοτε περιπέτεια του θρυλικού, βρετανού πράκτορα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τις μέρες που διανύουμε, αφού ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την […]

Δεν χωράει αμφιβολία πως μια νέα ταινία Τζέιμς Μποντ αποτελεί πάντοτε μεγάλη είδηση και σπουδαίο γεγονός για τους σινεφίλ και τους fans του 007 ανά τον κόσμο, οι οποίοι αναμένουν εναγωνίως να απολαύσουν την εκάστοτε περιπέτεια του θρυλικού, βρετανού πράκτορα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τις μέρες που διανύουμε, αφού ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα της 24η περιπέτειας του 007 -τον οποίο ενσαρκώνει για τέταρτη φορά ο Ντάνιελ Κρεγκ- στις ελληνικές αίθουσες.

Το πολυαναμενόμενο Spectre θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου από τη Feelgood και καθώς ο κινηματογραφικός κόσμος κινείται σε ρυθμούς Μποντ, εμείς θα σας παρουσιάσουμε 10 πράγματα –που ενδεχομένως δεν γνωρίζατε και θα θέλατε να μάθετε- για τον θρυλικό πράκτορα.

  • Ο Ντάνιελ Κρεγκ είναι ο πιο κοντός ηθοποιός που έχει ενσαρκώσει τον διάσημο Βρετανό πράκτορα.
  • Ο μοναδικός ηθοποιός που έχει υποδυθεί τον 007 και δεν γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν κι αυτός που έπαιξε σε μια και μοναδική ταινία Μποντ. Ο λόγος για τον Αυστραλό Τζορτζ Ρόμπερτ Λάζενμπι, ο οποίος πήγε στην Αγγλία με σκοπό να γίνει μοντέλο. Ο Λάζενμπι πρωταγωνίστησε στην ταινία Μποντ, On Her Majesty’s Secret Service το 1969.
  • Ο Ρότζερ Μουρ είναι ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον εμβληματικό ρόλο τις περισσότερες φορές από όλους. Για την ακρίβεια έχει πρωταγωνιστήσει σε επτά ταινίες της σειράς σε διάστημα 12 χρόνων (1973-1985).
  • Επιπλέον, ο Ρότζερ Μουρ έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία Μποντ στα 58 του, με την ταινία Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος το 1985.
  • Ωστόσο, πόσο ετών είναι ο Μποντ; Η απάντηση στο ερώτημα είναι: μάλλον όσο ο εκάστοτε πρωταγωνιστής. Στο Casino Royal, πάντως, πληροφορούμαστε ότι γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1968 -η ημέρα και ο μήνας είναι εκείνος της έκδοσης του μυθιστορήματος-, ενώ την ίδια χρονιά (1968) γεννήθηκε ο Ντάνιελ Κρεγκ.
  • Ο Πιρς Μπρόσναν επρόκειτο να αναλάβει το ρόλο του Μποντ το 1987, αλλά αποφάσισε να παραμείνει στην τηλεοπτική σειρά Remington Steele για άλλη μία σεζόν.
  • Ο Κρίστοφερ Λι έπαιξε τον διάσημο κακό Σκαραμάνγκα στην ταινία Ο Άνδρας με το Χρυσό Πιστόλι. Ο ηθοποιός ήταν ξάδελφος του συγγραφέα των μυθιστορημάτων, Ίαν Φλέμινγκ. Μάλιστα, ο ίδιος ο Φλέμινγκ ήθελε αρχικά να παίξει ο Λι τον Μποντ στο Dr. No. Ο ηθοποιός όμως είχε άλλη άποψη: απέρριψε τον ρόλο, όπως και αρκετοί άλλοι ηθοποιοί (ανάμεσά τους οι Τζέιμς Μέισον και Ντέιβιντ Νίβεν).
  • Ο Ίαν Φλέμινγκ δήλωσε κάποτε ότι Ο Κατάσκοπος που με Αγάπησε ήταν το λιγότερο αγαπημένο του μυθιστόρημα Μποντ. Υπέγραψε συμφωνία με τους παραγωγούς, παραχωρώντας τους τα δικαιώματα και λέγοντάς τους ότι πρέπει να αλλάξουν τα πάντα… εκτός από τον τίτλο.
  • Ο Τζέιμς Μποντ φοίτησε στο δημόσιο κολέγιο Fettes στο Εδιμβούργο, στο οποίο είχε φοιτήσει ο πατέρας του Ίαν Φλέμινγκ. Μάλιστα, ο Σον Κόνερι δούλεψε ως γαλατάς του κολεγίου.
  • Θεωρείται ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού (περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι) έχουν δει ταινίες με ήρωα τον Μποντ.

entertainment.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024