Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθολική καταδίκη από τα κόμματα της επίθεσης κατά του Γ.Κουμουτσάκου

Καθολική καταδίκη από τα κόμματα της επίθεσης κατά του Γ.Κουμουτσάκου

Έντονη καταδίκη της επίθεσης κατά του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τη «θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή», αλλά σημειώνει ότι αναδικνύει «το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες». Η ΝΔ καταδίκασε την επίθεση και καλεί την κυβέρνηση και τους υπουργούς «που τροφοδοτούν τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».

Έντονη καταδίκη της επίθεσης κατά του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τη «θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή», αλλά σημειώνει ότι αναδικνύει «το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας».

«Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία, ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ καταδίκασε την επίθεση κατά των βουλευτών Γ.Κουμουτσάκου και Μ. Βαρβιτσιώτη, σημειώνοντας: «Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή Μ. Βαρβιτσιώτη».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς» και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Η ΝΔ επίσης καλεί την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, αναφέρει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουν «σε όλους τους τόνους την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία».

«Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη, αποκρουστική και καταδικαστέα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τη Δημοκρατία» σημειώνει η κ. Χρυσοβελώνη.

«Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση, σημειώνοντας ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής».

Από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι αυτή σημειώθηκε «από ελάχιστους ακροδεξιούς που καμία σχέση δεν έχουν με τον Ελληνισμό των Ποντίων».

Επέρριψε ευθύνες στον υπουργό Παιδείας, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις που εξέφρασε «πολιτικά αφελείς και εθνικά επικίνδυνες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024