Νέα stress tests από την ΕΚΤ στις τράπεζες της ΕΕ στο α’ τρίμηνο 2016
Το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα πραγματοποιηθούν τα νέα τεστ αντοχής (Stress tests) της ΕΚΤ, στα οποία θα συμμετάσχουν 53 τράπεζες κρατών-μελών της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. H νέα άσκηση δεν αφορά ελληνικές τράπεζες.
Το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα πραγματοποιηθούν τα νέα τεστ αντοχής (Stress tests) της ΕΚΤ στα οποία θα συμμετάσχουν 53 τράπεζες κρατών-μελών της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η παρούσα άσκηση δεν αφορά τις ελληνικές τράπεζες για τις οποίες τα σχετικά αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο.
Το ενεργητικό των τραπεζών που θα συμμετάσχουν αντιστοιχεί σε ποσοστό ανώτερο του 70% του συνόλου των ευρωπαϊκών στοιχείων ενεργητικού (assets), σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ.
Από τις 54 τράπεζες που θα συμμετάσχουν, οι 39 είναι τράπεζες κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
Τα αποτελέσματα των stress tests αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του γ’ τριμήνου του 2016.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
