Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς για μνημόνιο και προσφυγικό
Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας, με τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα να είναι δύο: η εφαρμογή του προγράμματος και το προσφυγικό. Εν συνεχεία, ο κ. Σουλτς θα επισκεφθεί τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο Γαλάτσι και τον Βοτανικό, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Λέσβο μαζί με τον Αλ.Τσίπρα.
Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας, με τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα να είναι δύο: η εφαρμογή του προγράμματος και το προσφυγικό.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των κ. Τσίπρα και Σουλτς, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν και του Ευρωπαίου Επίτροπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Μετά το τέλος της κατ’ ιδίαν συνάντησης οι κ. Τσίπρας και Σουλτς θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.
Στις 11:30 ο Μάρτιν Σουλτς, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα θα επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.
Στις 12:30 οι κ. Σουλτς, Μουζάλας και Ξυδάκης θα μεταβούν στο κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό.
Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μεταβούν στη Λέσβο.
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι Αλ.Τσίπρας, Μάρτιν Σουλτς, Γιαν Άσελμπορν και Γιάννης Μουζάλας μετέβησαν στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», απ’ όπου ξεκίνησε η διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο.
- Φεύγουν οι πρώτες έξι οικογένειες προσφύγων για Λουξεμβούργο
- Τσίπρας: Να σταματήσει η ανθρωποθυσία που ντροπιάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό
Πρόκειται για τους πρώτους 30 πρόσφυγες -μέλη τεσσάρων οικογενειών από τη Συρία και δύο οικογενειών από το Ιράκ, που εισήλθαν στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο, καταγράφηκαν και ταυτοποιήθηκαν από τη Frontex και την Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια υπέβαλαν αιτήματα ασύλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πολύνεκρο δυστύχημα στο Περού – Φορτηγάκι έπεσε σε γκρεμό, σκοτώθηκαν 14 άτομα
- Οι αισιόδοξοι ζουν έως και 8 χρόνια περισσότερο;
- Καιρός: Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στην επικράτεια – Καταιγίδες στα βόρεια ορεινά
- Η αληθινή γεωγραφία της Οδύσσειας: Οι χάρτες, οι μύθοι και το διαχρονικό μυστήριο του ταξιδιού του Οδυσσέα
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει: Μέσα στην προπόνηση του σταρ του ποδοσφαίρου
- Μισθοί: Ο νέος χάρτης για το 2027 – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος
- Υπερπαγκοσμιοποίηση 2.0: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν επιβράδυνε τον κόσμο
- Το The Batman Part II έμεινε ξανά στο «διαβάστηκε»: Νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442