
Παυλόπουλος: Ο νόμος για τα ΜΜΕ να εμπεδώσει σταθερό θεσμικό πλαίσιο
Tην ελπίδα ο νέος νόμος για τα ΜΜΕ να οδηγήσει στην οριστική εμπέδωση ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου, σύμφωνα με το γράμμα και πνεύμα του Συντάγματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντησή τους με τους υπουργούς Ν.Παππά και Χρ.Σπίρτζη.
Tην ελπίδα ο νέος νόμος για τα ΜΜΕ να οδηγήσει στην οριστική εμπέδωση ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου, σύμφωνα με το γράμμα και πνεύμα του Συντάγματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντησή τους με τους υπουργούς Ν.Παππά και Χρ.Σπίρτζη.
Ο υπουργός Επικρατείας, Ν.Παππάς δήλωσε αισιόδοξος, διότι η όλη διαδικασία στη Βουλή έδειξε ότι μπορούν να σχηματιστούν πλειοψηφίες πέραν της κυβερνητικής.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος συμπλήρωσε ότι πρέπει να επιτευχθεί ένας διπλός στόχος: Η διασφάλιση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας στην ενημέρωση υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαπλοκής.
«Σε αυτό πιστεύω ότι θα υπάρξουν συμπαραστάτες από όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Γιατί είναι ένας στόχος, ο οποίος αφορά τον τόπο γενικότερα και τον λαό μας. Κυρίως δε αφορά την εφαρμογή του ίδιου του Συντάγματος. Είναι κρίμα, ύστερα από τόσα χρόνια, διατάξεις του Συντάγματος, οι οποίες έγιναν δεκτές με ευρύτατη πλειοψηφία, να μένουν γράμμα κενό περιεχομένου.
» Όλοι μας φέρουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για αυτό το μεγάλο κενό. Καιρός είναι ν’αγωνισθούμε όλοι, έστω και μ’αυτήν την καθυστέρηση, για να πάψει να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δυτική Οχθη: Ανησυχούν οι Παλαιστίνιοι για την έγκριση ανοικοδόμησης άλλων 34 οικισμών από το Ισραήλ
- Λίβανος: «Ερευνα σε βάθος» απαιτεί η Ινδονησία για τον θάνατο 3 κυανοκράνων της
- Μέση Ανατολή: Ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones σε «αρκετές» χώρες, δηλώνει ο Ζελένσκι
- Προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια το Artemis II – Αίσιο τέλος για την δεκαήμερη αποστολή
- Ουγγαρία: Ο Τραμπ υπόσχεται ότι θα βοηθήσει την οικονομία της εάν εκλεγεί ο Ορμπαν
- Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις πριν από την πασχαλινή ανακωχή