Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Honda CR-Z επιστρέφει ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο sportscar

To Honda CR-Z επιστρέφει ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο sportscar

Η Honda έχει εξελίξει μια πρωτότυπη αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του CR-Z με έμπνευση από το αντίστοιχο αγωνιστικό Pikes Peak για την οποία μελετά τις προοπτικές παραγωγής ως ενός ηλεκτρικού sportscar.


H ιαπωνική φίρμα μελετά το ενδεχόμενο να λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sportscar «παγκόσμιου βεληνεκούς» με αφετηρία την πρωτότυπη αγωνιστική έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου CR-Z το οποίο συμμετείχε στο διάσημο αμερικανικό αγώνα του Pikes Peak το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Honda ήδη έχει εξελίξει μια πιο «προσγειωμένη» road-legal δοκιμαστική εκδοχή του παραπάνω αγωνιστικού πρωτοτύπου η οποία εξοπλίζεται με μια τετράδα ηλεκτροκινητήρων –έναν σε κάθε τροχό- και μπαταρία ιόντων λιθίου απόδοσης 16 kWh.

H συνδυαστική ισχύς του κουαρτέτου κινητήρων διαμορφώνεται σε 350 ίππους, ένα μέγεθος που αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 της ισχύος του αγωνιστικού CR-Z που συμμετείχε στον αμερικανικό αγώνα.

Επί του παρόντος οι ιθύνοντες της Honda δεν δημοσιοποιούν μεγέθη που αφορούν την ροπή, σημειώνοντας ωστόσο ότι το ηλεκτροκίνητο sportscar μπορεί να ολοκληρώσει το sprint από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 210 χλμ./ώρα. Σε ό,τι αφορά την αυτονομία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου sportscar ο στόχος είναι το μέγεθος των 400 χλμ.

Με δεδομένη την παρουσία κινητήρα σε κάθε τροχό, η κατανομή της ροπής θα μπορεί να μεταβάλλεται σε κάθε τροχό ξεχωριστά αν και σύμφωνα με τις συστάσεις της φίρμας δεν θα είναι δυνατή η 100% κατανομή της ροπής σε έναν άξονα.

Τις προδιαγραφές του πρωτότυπου road-legal CR-Z θα συμπληρώσει η παρουσία του συστήματος τετραδιεύθυνσης της Honda το οποίο επιτρέπει την αλλαγή κατεύθυνσης των πίσω τροχών έως και τρεις μοίρες, εξασφαλίζοντας περισσότερη ευελιξία.

Όσο για τις προοπτικές παραγωγής του sportscar, όπως ανέφερε στέλεχος της Honda με γνώση για το ζήτημα «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να το λανσάρουμε. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε τώρα είναι η εμπορική πολιτική».

Auto Express

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024