Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήσεις κορυφής στην Globo για πλαστά οικονομικά στοιχεία και μεθοδεύσεις

Παραιτήσεις κορυφής στην Globo για πλαστά οικονομικά στοιχεία και μεθοδεύσεις

Την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Globo Κωστή Παπαδημητρακόπουλου και του οικονομικού διευθυντή Δημήτρη Γρυπάρη προκάλεσαν καταγγελίες για παραποιημένα στοιχεία πωλήσεων και συνεργατών.

Σε αναστάτωση βρίσκεται η αγορά της πληροφορικής, καθώς η Globo, μία ελληνικών συμφερόντων τεχνολογική εταιρεία που δραστηριοποιείται έντονα στο εξωτερικό στον κλάδο των κινητών εφαρμογών, είναι στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου έπειτα από έκθεση αμερικανικού hedge fund που κατηγορεί την επιχείρηση για χειραγώγηση των οικονομικών της καταστάσεων σε βαθμό εγκληματικής δραστηριότητας.

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Globo Κωστή Παπαδημητρακόπουλου και του οικονομικού διευθυντή Δημήτρη Γρυπάρη.Η Globo είναι μια ελληνική εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στην αγορά εφαρμογών enterprise mobility. Είναι εισηγμένη στην αγορά AIM του Λονδίνου.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της διακόπηκε την Παρασκευή έπειτα από καταγγελίες του αμερικανικού hedge fund, Quintessential Capital Management, ότι η εταιρία υπερέβαλε για την οικονομική της θέση.

Το hedge fund συμπεραίνει ότι «ενώ ένα μικρό τμήμα των εργασιών είναι αυθεντικό, τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον το 60% του κύκλου εργασιών της Globo είναι κατασκευασμένο». Μάλιστα, σημειώνει ότι, κατά την άποψή του, οι δραστηριότητες της εταιρείας ενδέχεται να αποτελούν δυνάμει εγκληματικές ενέργειες και να προκαλέσουν τη διάλυσή της εφόσον αποκαλυφθούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συγκλήθηκε εκτάκτως το Σάββατο και οι κ.κ. Παπαδημητρακόπουλος και Γρυπάρης ενημέρωσαν για τα θέματα αναφορικά με την «παραποίηση στοιχείων και την λανθασμένη παρουσίαση».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, o επικεφαλής λειτουργιών (COO) Γεράσιμος Μπονάνος έχει τεθεί σε αργία καθώς η εταιρεία ερευνά περαιτέρω την υπόθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024