Τσιρώνης: Όποιος θέλει ας στήσει το δικό του δίκτυο ύδρευσης
Την άποψη ότι «το νερό είναι κοινό αγαθό» επανέλαβε την Παρασκευή ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Γιάννης Τσιρώνης, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται «για δημόσια δίκτυα που πληρώνει ο έλληνας πολίτης και όποιος θέλει το μάνατζμεντ των εταιρειών ύδρευσης, ας στήσει το δικό του δίκτυο».
Την άποψη ότι «το νερό είναι κοινό αγαθό» επανέλαβε την Παρασκευή ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Γιάννης Τσιρώνης ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται «για δημόσια δίκτυα που πληρώνει ο έλληνας πολίτης και όποιος θέλει το μάνατζμεντ των εταιρειών ύδρευσης, ας στήσει το δικό του δίκτυο».
«Aς κάνουν τα δικά τους δίκτυα και αν μπορούν ας πωλούν φθηνότερα το νερό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης.
Ο υπουργός σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 13ο Διεθνούς Συνεδρίου για τους Υδατικούς Πόρους «EUROPE INBO 2015» που ολοκληρώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, τόνισε αναφερόμενος στην εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών για τα Νερά, ότι «κληρονομήσαμε μεγάλη καθυστέρηση στην εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων».
Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη απευθείας σύνδεσης των Διευθύνσεων Υδάτων, που λειτουργούν στις αποκεντρωμένες Περιφέρειες με το υπουργείο Περιβάλλοντος και όχι με το υπουργείο Εσωτερικών όπως είναι μέχρι τώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και… κατήγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442