Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμένουν διαφορές λέει ο Τσακαλώτος μετά το τελευταίο ραντεβού με θεσμούς

Παραμένουν διαφορές λέει ο Τσακαλώτος μετά το τελευταίο ραντεβού με θεσμούς

Xωρίς συμφωνία για το κρίσιμο θέμα των πλειστηριασμών ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών. «Το μεγάλο αγκάθι είναι το θέμα του νόμου Κατσέλη» επιβεβαίωσε ο Ευ.Τσακαλώτος μετά το τέλος της συνάντησης. Θέμα «ανοιχτό» είναι και αυτό του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πάντως ο υπουργός αν και δήλωσε άγνοια σχετικά με την έγκριση ή όχι της δόσης των 2 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίλυση των θεμάτων που απομένουν.

Xωρίς συμφωνία για το κρίσιμο θέμα της προστασίας της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών. «Το μεγάλο αγκάθι είναι το θέμα του νόμου Κατσέλη» επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος μετά το τέλος των συζητήσεων. Θέμα που μένει ανοιχτό είναι και αυτό του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Πάντως ο υπουργός αν και δήλωσε άγνοια σχετικά με την έγκριση ή όχι της δόσης των 2 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίλυση των θεμάτων που απομένουν, προκειμένου να κλείσουν τα πρώτα προαπαιτούμενα.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι αποχώρησε από το ξενοδοχείο όπου γίνονταν οι συνομιλίες με κατεύθυνση το «Ελευθέριος Βενιζέλος» οΝίκολα Τζιαμαρόλι του ESM ενώ παρέμεινε η (παλιά) τρόικα και η συζήτηση συνεχίστηκε για λίγη ώρα ακόμη.

Μετά την ολοκλήρωσή της ο υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση με τους θεσμούς σε ότι αφορά τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια ένταξης των δανειοληπτών στο νόμο Κατσέλη, αν και υπήρξε κάποια πρόοδος σε άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το θέμα.

Συγκεκριμένα, ως σημείο όπου σημειώθηκε πρόοδος ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να δεχθεί τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων προκειμένου να εντοπιστεί αν έχει γίνει κακή χρήση του νόμου Κατσέλη από τους δεκάδες χιλιάδες που έχουν υποβάλει αίτημα ένταξης στο νόμο. Επίσης ευελιξία μπορεί να δείξει η κυβέρνηση και σε ότι αφορά τη διάρκεια προστασίας της κατοικίας βάσει του νόμου.

Αποκλίσεις υπάρχουν ακόμη, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος και σε ζητήματα ενέργειας και φορολογίας. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι αυτές οι διαφορές είναι αντιμετωπίσιμες.

Για το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο υπουργός είπε ότι χρειάζεται αρκετή συζήτηση ακόμη.
«Είναι από τα θέματα που πρέπει να λύσουμε ή να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον».

Σχετικά με τηνεκταμίευσητης δόσης των 2 δισ. ευρώ, την επόμενη εβδομάδα δήλωσε άγνοια.

Εξέφρασε πάντως την απόλυτη ικανοποίησή του για τον τρόπο διεξαγωγής των συνομιλιών. «Ολοκληρώσαμε σήμερα με τους θεσμούς τη νέα φάση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την οργανωτική δομή και την λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων. Όλοι διαπιστώσαμε ότι δουλεύει πολύ καλύτερα το σύστημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024