Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανοί στρατιώτες στο άρμα που έριξε την πύλη του νοσοκομείου στην Κουντούζ

Αμερικανοί στρατιώτες στο άρμα που έριξε την πύλη του νοσοκομείου στην Κουντούζ

Αφγανικό άρμα μάχης που μετέφερε αμερικανούς στρατιώτες έριξε την πύλη του νοσοκομείου στο Αφγανιστάν που είχε βομβαρδιστεί στις αρχές του μήνα και μπήκε στο χώρο, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Το περιστατικό συνέβη αρκετές ημέρες μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που το διαχειρίζονταν, καταγγέλλουν πως στην «έφοδο» μπορεί να καταστράφηκαν στοιχεία.

Αφγανικό άρμα μάχης που μετέφερε αμερικανούς στρατιώτες έριξε την πύλη του νοσοκομείου στο Αφγανιστάν που είχε βομβαρδιστεί στις αρχές του μήνα και μπήκε στο χώρο, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Το περιστατικό συνέβη αρκετές ημέρες μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που το διαχειρίζονταν, καταγγέλλουν πως στην «έφοδο» μπορεί να καταστράφηκαν στοιχεία.
Η επιβεβαίωση ακολούθησε δήλωση της Παρασκευής από την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres, MSF) που διοικεί το νοσοκομείο και είπε ότι αμερικανικό τανκ είχε μπει στο χώρο του νοσοκομείου του στην πόλη Κουντούζ χωρίς άδεια, πράγμα που έκανε ζημιά στο συγκρότημα, κατέστρεψε πιθανά αποδειχτικά στοιχεία του βομβαρδισμού, και προκαλώντας πανικό στο προσωπικό.

Οι επιβαίνοντες ήταν μια ομάδα ερευνητών των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και του Αφγανιστάν, είπε η οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Τζεφ Ντέιβις ανέφερε ότι το άρμα δεν ήταν αμερικανικό άρμα μάχης, αλλά αφγανικό ερπυστριοφόρο που μετέφερε μια αμερικανική ομάδα στις 15 Οκτωβρίου για να διερευνήσει την δομική ακεραιότητα του κτιρίου μετά τον βομβαρδισμό.

Νόμιζαν λανθασμένα ότι δεν υπήρχε προσωπικό του MSF στο χώρο, και για αυτό παραβίασαν τη πόρτα για να μπουν στο συγκρότημα, είπε ο Ντέιβις. «Το έκαναν. Δεν έπρεπε να το είχαν κάνει. Έπρεπε να είχαν συντονιστεί προηγουμένως και θα επανορθώσουν, και θα φροντίσουν ώστε να επισκευαστεί η πύλη» είπε ο Ντέιβις.

Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στις 3 Οκτωβρίου κράτησε μια ώρα και έφερε το θάνατο σε τουλάχιστον 22 άτομα, προσωπικό και ασθενείς, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Τραυμάτισε επίσης και τουλάχιστον 37 άτομα, σε σύνολο 200 ατόμων στο χώρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024