Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποφυλακίστηκε ο Οσκαρ Πιστόριους

Αποφυλακίστηκε ο Οσκαρ Πιστόριους

Ο Όσκαρ Πιστόριους αποφυλακίστηκε, περίπου ένα χρόνο μετά την πενταετή καταδίκη του για το φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές της Νότιας Αφρικής.

Ο Όσκαρ Πιστόριους αποφυλακίστηκε, περίπου ένα χρόνο μετά την πενταετή καταδίκη του για το φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές της Νότιας Αφρικής.

Ο 28χρονος «αστέρας» του στίβου, ο οποίος καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 ύστερα από δίκη διάρκειας επτά μηνών, βρισκόταν στη φυλακή στην πρωτεύουσα Πρετόρια, ωστόσο τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό (στο σπίτι του θείου του Άρνολντ, σε ένα πλούσιο προάστιο της πρωτεύουσας Πρετόρια).

Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η μεταφορά στο σπίτι του αναμενόταν κανονικά σήμερα, Τρίτη, αλλά έγινε μια μέρα πριν, προφανώς για να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και να αποφευχθούν πιθανές αντιδράσεις, μιας και η απόφαση αποφυλάκισής του δεν έχει αντιμετωπιστεί θετικά από την οικογένεια του θύματος, αλλά και την κοινή γνώμη.

Οι εισαγγελείς έχουν ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι φόνος, επειδή ο Πιστόριους όφειλε να γνωρίζει πως το πρόσωπο που βρισκόταν κλειδωμένο πίσω από την πόρτα μπορούσε να σκοτωθεί. Η έφεση θα εξεταστεί στις 3 Νοεμβρίου.

Η εισαγγελία θα υποστηρίξει ότι ο δικαστής που δίκασε την υπόθεση παρερμήνευσε τμήματα του νόμου. Μία καταδίκη για φόνο προβλέπει κατώτερη ποινή κάθειρξης τα 15 χρόνια. Την έφεση θα εξετάσουν πέντε δικαστές, οι οποίοι είτε θα την απορρίψουν, είτε θα ζητήσουν επανάληψη της δίκης ή θα καταδικάσουν οι ίδιοι τον Πιστόριους για φόνο, εκτιμούν νομικοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024