Αντιδράσεις γονέων για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία
«Κάθετα αντίθετοι» στην επιβολή ΦΠΑ 13% στα ιδιωτικά σχολεία δηλώνουν οι γονείς των 85.000 μαθητών που φοιτούν σε αυτά. Αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα οι γονείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεόντειο Σχολή Πατησίων.
«Κάθετα αντίθετοι» στην επιβολή ΦΠΑ 13% στα ιδιωτικά σχολεία δηλώνουν οι γονείς των 85.000 μαθητών που φοιτούν σε αυτά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας», «η διάκριση των σχολείων από τις υπόλοιπες μορφές ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι άδικη και αυθαίρετη, αφού:
- τα ιδιωτικά σχολεία καλύπτουν τα κενά και τις ανεπάρκειες της δημόσιας εκπαίδευσης, όσο και τα φροντιστήρια και τα νηπιαγωγεία.
- στα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία φοιτούν παιδιά σκληρά εργαζόμενων και ήδη βαριά φορολογημένων πολιτών».
Αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα οι γονείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεόντειο Σχολή Πατησίων.
«Ζητάμε την πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, όπως την ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην προεκλογική του δέσμευση» καταλήγει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.
Για το θέμα του ΦΠΑ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης θα έχει την Τετάρτη το πρωί στις 9 συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Είναι σκάνδαλο που αγγίζει και την κυβέρνηση» – Τι λένε τα κόμματα για την υπόθεση Παναγόπουλου
- Για αυτό αλλάζει πρόεδρο η Μπαρτσελόνα
- Η Μάργκο Ρόμπι φόρεσε ένα δερμάτινο σετ μεγαλύτερο σε ηλικία από αυτήν – Αλλά τα παπούτσια της έκλεψαν την παράσταση
- Ουκρανία: Μειώνουν την πυρηνική παραγωγή λόγω επιθέσεων – Χτύπημα Κιέβου σε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικού καυσίμου
- Ο EFSA υπέρ του εμβολιασμού για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – «Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η κυβέρνηση», λέει ο Β. Κόκκαλης
- Αβέβαιο το μέλλον του Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ: «Ψάχνεται να φύγει» (pic)