Άγνωστη ήταν, και παραμένει, η τύχη του «χαλίφη» των τζιχαντιστών
Σύγχυση περιβάλλει για πολλοστή φορά ανακοινώσεις του ιρακινού στρατού για αεροπορική επιδρομή με στόχο το κονβόι του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ενώ βρισκόταν καθ' οδόν προς συνάντηση διοικητών του Ισλαμικού Κράτους σε πόλη του δυτικού Ιράκ. Πληροφορίες για την τύχη του δεν είναι γνωστές. Χτυπήθηκε σύμφωνα με τον ιρακινό στρατό και ο τόπος συνάντησης της ISIS και σκοτώθηκαν αρκετά ηγετικά μέλη της οργάνωσης, γεγονός που επιβεβαιώνουν νοσοκομειακές πηγές και κάτοικοι.
Σύγχυση περιβάλλει για πολλοστή φορά ανακοινώσεις του ιρακινού στρατού για αεροπορική επιδρομή με στόχο το κονβόι του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς συνάντηση διοικητών του Ισλαμικού Κράτους σε πόλη του δυτικού Ιράκ.
Πληροφορίες για την τύχη του δεν είναι γνωστές, ενώ η επιδρομή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πλευρές. Πάντως, πηγές της συριακής κυβέρνησης στη Δαμασκό αναφέρουν ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε και ο Αλ-Μπαγκντάντι διέφυγε.
Σύμφωνα με τον ιρακινό στρατό χτυπήθηκε ταυτόχρονα από την ιρακινή πολεμική αεροπορία και ο τόπος συνάντησης διοικητών του Ισλαμικού Κράτους στην Καρμπάλα και σκοτώθηκαν αρκετά ηγετικά μέλη της οργάνωσης, γεγονός που επιβεβαίωσαν ακολούθως νοσοκομειακές πηγές και κάτοικοι -επισημαίνοντας ότι ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» δεν ήταν μεταξύ των θυμάτων.
Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα την Κυριακή ο ιρακινός στρατός ανέφερε ότι δύο ξεχωριστές επιδρομές είχαν στόχο την αυτοκινητοπομπή του Αλ-Μπαγκντάντι στη δυτική επαρχία Άνμπαρ κοντά στην συριακή μεθόριο, καθώς και τοποθεσία όπου κατευθυνόταν για να συναντήσει διοικητές του Ισλαμικού Κράτους.
«Το σημείο της συνάντησης βομβαρδίστηκε επίσης και πολλοί εκ των ηγετών της οργάνωσης σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Η τύχη του παραμένει άγνωστη καθώς τον απομάκρυναν με όχημα. Η κατάσταση της υγείας τους παραμένει ασαφής» ανέφερε ο ιρακινός στρατός.
Νοσοκομειακές πηγές και κάτοικοι έκαναν λόγο για το θάνατο αρκετών ηγετικών μελών του Ισλαμικού Κράτους από την επιδρομή στον τόπο συνάντησης. Ο Αλ-Μπαγκντάντι δεν ήταν μεταξύ τους κατά τις ίδιες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν και άλλες αναφορές περί θανάτου ή τραυματισμού του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, αλλά καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι η επιδρομή στο κονβόι του Αλ-Μπαγκντάντι σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.
Εκ μέρους της τζιχαντιστικής οργάνωσης δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο· ωστόσο μέσο προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος απέδωσε την ανακοίνωση του ιρακινού στρατού σε κυβερνητική απόπειρα τόνωσης του ηθικού των στρατευμάτων της χώρας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας