Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς έμαθα να ντύνομαι σύμφωνα με το σωματότυπό μου

Πώς έμαθα να ντύνομαι σύμφωνα με το σωματότυπό μου

Η Αγγλίδα fashion blogger Έμιλι Τζόνσον έχει ύψος 1,85, φοράει νούμερο 42 και θεωρείται trend setter ακριβώς για αυτό: επειδή ντύνεται για το σώμα της.

«Έχω ύψος 1,85 και χωράω τέλεια στο νούμερο 42», γράφει η διάσημη style influencer και blogger του Fashion Foie Gras, Έμιλι Τζόνστον. «Επιτέλους συνειδητοποίησα ότι, ενώ είμαι διαφορετική από τη μέση γυναίκα, καμία γυναίκα δεν είναι στα αλήθεια ίδια με τις υπόλοιπες».

Σκοπός της Έμιλι, είναι μέσα από το blog της να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τις αναγνώστριές της να αγαπήσουν αληθινά το σώμα τους – και το καταφέρνει πολύ καλά μέσα από έξυπνα και δημιουργικά style tips DIY που αποδεικνύουν ότι ναι, το στιλ δεν έχει μέγεθος: «Οι γυναίκες που θεωρούσα χρόνια τώρα style icons ποτέ τους δεν ακολουθούσαν τυφλά τις τάσεις. Αυτές οι γυναίκες ντύνονται για το δικό τους ξεχωριστό τύπο σώματος και φτιάχνουν τάσεις για όλο τον κόσμο επειδή έκαναν ακριβώς αυτό: Φόρεσαν αυτό που τους ταιριάζει».
Πράγματι, όταν μας έρχονται στο μυαλό trend setters όπως η Miroslava Duma για παράδειγμα που έχει ύψος κάτω του 1,55, αλλά χιλιάδες fashionistas κάνουν copy paste τα outfits που φοράει στις εβδομάδες μόδας ή την Kim Kardashian που στην Αμερική τουλάχιστον θεωρείται style icon ακριβώς επειδή έχει αγαπήσει τις καμπύλες της, τα λόγια της Έμιλι αποκτούν καινούριο νόημα. «Μέχρι λοιπόν να τα συνειδητοποιήσω όλα αυτά, κάλυπτα το σώμα μου με τεράστιες μπλούζες και φαρδιά τζιν, νομίζοντας ότι τα ρούχα θα μπορούσαν να κρύψουν τη διαφορετικότητά μου. Με ύψος πάνω από 1,80 από τα 12 μου, τότε, κανένα περιοδικό μόδας δεν μπορούσε να μου βρει κάποια λύση.
Η μέρα που ανακάλυψα τις χαρές του να αναδεικνύεις τη μέση σου με μία απλή ζώνη, ή του να δείχνεις τις μακριές σου γάμπες και τη σιλουέτα-κλεψύδρα που έχεις με μία pencil φούστα και ψηλοτάκουνα για να δείχνεις πιο αδύνατη, ήταν η μέρα που μετατράπηκα, από άτσαλος παρατηρητής σε trend setter.
Στο γραφείο μου έχω τρεις στοίβες βιβλία που τα αποκαλώ «εγκυκλοπαίδειες του στιλ μου». Από τα 17 μου, έκοβα κάθε outfit που στάμπαρα στα περιοδικά, τις καμπάνιες και τους καταλόγους και τα κολλούσα σε αυτά τα βιβλία. Ακόμα υπάρχουν φορές που τα χαζεύω, 15 χρόνια αφότου σταμάτησα να κολλάω καινούριες σελίδες.
Από εκείνες ακριβώς τις σελίδες έμαθα ότι πρέπει να αγαπάω αυτά τα πόδια, που παλιότερα μου κατέστρεφαν την αυτοπεποίθηση. Άρπαξα την ευκαιρία να διαφέρω από τον όχλο και άλλαξα την πορεία της καριέρας μου για να ωθήσω περισσότερες γυναίκες προς την ίδια κατεύθυνση»
Άλλωστε ζούμε σε μία εποχή που ευτυχώς οι γυναίκες έχουν πολλές επιλογές – τα ρούχα βγαίνουν σε όλα τα μεγέθη, σε όλα τα στιλ και οι πηγές έμπνευσης είναι άφθονες. «Ανυπομονώ να φορέσω τις μακριές full skirts και τα κομψά λινά της σεζόν –και να έχεις στο νου σου ότι η γραμμή ενός ρούχου είναι το πιο σημαντικό από όλα ».

woman.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024