Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επαφές Τσίπρα με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, επικοινωνία και με Γκουρία

Επαφές Τσίπρα με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, επικοινωνία και με Γκουρία

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, είχε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, ενώ συνομίλησε τηλεφωνικών με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ρ.Κάστρο είπε στον Αλ.Τσίπρα πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη χώρα μας και τον κάλεσε να επισκεφθεί την Κούβα όποτε το επιθυμεί.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ. Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την αεροναυπηγική βιομηχανία και την ενέργεια.

Προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία τους τομείς αυτούς , αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Επίσης συζητήθηκε η πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσκάλεσε την Ντίλμα Ρούσεφ να επισκεφθεί την Αθήνα τον Φεβρουάριο, προκειμένου να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα. Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν το ζήτημα του Χρέους και η σημασία της αναδιάρθρωσής του για την οικονομική ανάπτυξη. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της Λατινικής Αμερικής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο ρόλος της Ελλάδας ως γέφυρας ανάμεσα στα δύο μέρη.

Επικοινωνία με τον Ανχελ Γκουρία

Στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής του ΟΗΕ ο κ. Τσίπρας συνομίλησε επίσης τηλεφωνικώς με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Γκουρία δήλωσε ότι παραμένει διαθέσιμος για κάθε είδους βοήθεια προς την ελληνική κυβέρνηση, στην προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και θα αντιμετωπίζουν τις οργανωμένες πρακτικές στην αγορά.

Επίσης, ο γγ του ΟΟΣΑ δήλωσε πρόθυμος να παράσχει υποστήριξη στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόγραμμα επαφών της Τρίτης

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, καθώς και με μέλη της ομογένειας.

Θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση Κορυφής, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024