Παρατείνεται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Την παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2014 μέχρι το τέλος του 2015 ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ έπειτα από συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις.Αύριο, Τρίτη, συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον υπουργό Εργασίας Γ.Κατρούγκαλο και τους κοινωνικούς εταίρους για κατώτατους μισθούς και συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Την παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2014 μέχρι το τέλος του 2015 ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ έπειτα από συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για συμφωνία η οποία επήλθε κατόπιν επιδίωξής της υπό τη σκιά των μνημονιακών δεσμεύσεων που «επικρέμονται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων ως δαμόκλειος σπάθη».
Η επαναφορά του κατώτατου μισθού και του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα αποτελούν πάγιο και διαρκές αίτημα της ΓΣΕΕ, όπως σημειώνεται, και τα ζητήματα αυτά θα τεθούν εκ νέου στην αυριανή συνάντηση με του υπουργό Εργασίας και με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαδηλώσεις στο Ιράν: Τουλάχιστον 5.000 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, λέει αξιωματούχος
- Οι ευχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Ελ Κααμπί ενόψει τελικού: «Καλή επιτυχία» (pic)
- Shops Open Today in Greece as Winter Sales Kick Off
- Έρωτας τέλος: Μέγκαν Φοξ και MGK βάζουν ξανά «τελεία» στην σχέση τους μετά τη γέννηση της κόρης τους
- Σε δύσκολη θέση ο Τόμας Φρανκ στην Τότεναμ
- Επτά αγκάθια στην εύρεση ακινήτου
