Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν εννέα άνδρες και ένα αγόρι για «ομοφυλοφιλία»

Συρία: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν εννέα άνδρες και ένα αγόρι για «ομοφυλοφιλία»

Μέλη της τζιχαντιστικής ISIS εκτέλεσαν εννέα άνδρες και ένα αγόρι τους οποίους κατηγόρησε για ομοφυλοφιλία στην κεντρική και τη βόρεια Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι εκτελέσεις έγιναν δημόσια όμως στη συνέχεια οι δράστες κατέστρεψαν τις κάμερες που είχαν βιντεοσκοπήσει τις δολοφονίες.

Μέλη της τζιχαντιστικής ISIS εκτέλεσαν εννέα άνδρες και ένα αγόρι τους οποίους κατηγόρησε για ομοφυλοφιλία στην κεντρική και τη βόρεια Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, το οποίο συλλέγει αναφορές από τον συριακό εμφύλιο, ανέφερε πως επτά άνδρες εκτελέστηκαν στην πόλη Ραστάν της κεντρικής επαρχίας Χομς με την «κατηγορία της ομοφυλοφιλίας».

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ σκότωσαν επίσης δύο άνδρες και ένα αγόρι για τον ίδιο λόγο στην περιοχή Χρεϊτάν, στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν, οι εκτελέσεις έλαβαν χώρα δημόσια αλλά οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν όλες τις κάμερες που πιθανόν είχαν μαγνητοσκοπήσει τους φόνους.

Στα εδάφη που ελέγχονται από την ISIS, η ομοφυλοφιλία, η μαγεία, η πίστη στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου.

Στο παρελθόν, το ΙΚ είχε λιθοβολήσει και πετάξει από στέγες ανθρώπους που κατηγορούνταν για ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στις 24 Αυγούστου, το Συμβούλιο Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη άκουσε τις μαρτυρίες σύρων και ιρακινών ομοφυλοφίλων που είχαν υποστεί τις διώξεις του ISIS.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τζιχαντιστική οργάνωση έχει εκτελέσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους, ανάμεσά τους 1.800 άμαχους από τον Ιούνιο του 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024