Αποζημίωση και για ματαιώσεις πτήσεων λόγω τεχνικών προβλημάτων
Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες «ακόμα και σε περίπτωση ματαίωσης πτήσεως λόγω απρόβλεπτων τεχνικών προβλημάτων» αποφάνθηκε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες «ακόμα και σε περίπτωση ματαίωσης πτήσεως λόγω απρόβλεπτων τεχνικών προβλημάτων» αποφάνθηκε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Σε γενικές γραμμές οι αερομεταφορείς στην ΕΕ υποχρεούνται σε περίπτωση ματαίωσης πτήσης να αποζημιώνουν τους επιβάτες με ποσό από 250 έως 600 ευρώ ανάλογα με την απόσταση, καθώς και να καλύπτουν βασικές ανάγκες τους όσο περιμένουν.
Οι εταιρείες απαλλάσσονται ωστόσο για ματαιώσεις λόγω τεχνικών προβλημάτων που οφείλονται, μεταξύ άλλων, σε αφανή κατασκευαστικά ελαττώματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων ή σε πράξεις δολιοφθοράς ή τρομοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας
- Παναθηναϊκός: Με Σισοκό στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον Άρη
- Τρία χρόνια μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη που σημάδεψε τη χώρα – Πλησιάζει η δίκη
- ΚΚΕ: Συμμετοχή της κυβέρνησης στο «ειρηνευτικό σχέδιο» των ΗΠΑ στη Γάζα, ισοδυναμεί με εγκληματική ενέργεια
- «Το ποσό-μαμούθ που θα πάρει ως αποζημίωση ο Αμορίμ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
- «Ελ. Βενιζέλος»: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

