Το Εργατικό Κόμμα θα κάνει καμπάνια υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανεξαρτήτως των συνθηκών, δήλωσε σήμερα η νέα σκιώδης υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Μπεν.

«Θα αγωνισθούμε μαζί για μία καλύτερη Ευρώπη. Θα κάνουμε εκστρατεία υπέρ της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση» δήλωσε η Χίλαρι Μπεν στο BBC. Στη συμπληρωματική ερώτηση «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες;», απάντησε «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία τη μάχη για την ηγεσία των Εργατικών, είχε ψηφίσει «Οχι» στο δημοψήφισμα του 1975 για την ένταξη ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

Την Κυριακή, κορυφαίο στέλεχος των Εργατικών -ο Τσούκα Ουμούνα, παλιότερα «σκιώδης υπουργός» επιχειρηματικότητας- είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του επειδή ο Τζέρεμι Κόρμπιν αρνήθηκε να αποκλείσει ότι το Εργατικό Κόμμα θα ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Αφού συνομίλησε με τον Κόρμπιν, ο Ουμούνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Αποψή μου είναι ότι οφείλουμε να υποστηρίξουμε την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, ανεξαρτήτως της έκβασης της επαναδιαπραγμάτευσης από τον πρωθυπουργό, και δεν μπορώ να φανταστώ υπό ποιές συνθήκες θα έκανα εκστρατεία από κοινού με εκείνους που υποστηρίζουν την έξοδό μας (από την ΕΕ). Ο Τζέρεμι μού το έκανε σαφές ότι δεν συμμερίζεται ολοψύχως αυτήν την άποψη» είχε αναφέρει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters