Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικαιώνεται η Energean για τις σεισμικές έρευνες στον Πρίνο

Δικαιώνεται η Energean για τις σεισμικές έρευνες στον Πρίνο

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τα Ελληνικά Πετρέλαια αναφορικά με τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Λεκάνη του Πρίνου δίνει με η Energean Oil & Gas, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής. Όπως αναφέρει, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του απέρριψε τις αιτήσεις με τις οποίες τα ΕΛΠΕ ζητούσαν να απαγορευθεί η συνέχιση των ερευνών, η επεξεργασία και διάθεση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, η κατάσχεσή τους, καθώς και να απειληθεί με χρηματική ποινή η Energean.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τα Ελληνικά Πετρέλαια αναφορικά με τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Λεκάνη του Πρίνου δίνει με σημερινή ανακοίνωση η Energean Oil & Gas, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.

Όπως αναφέρει, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την 7642/2015 απόφασή του απέρριψε τις αιτήσεις με τις οποίες τα ΕΛΠΕ ζητούσαν να απαγορευθεί η συνέχιση των ερευνών, η επεξεργασία και διάθεση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, η κατάσχεσή τους καθώς και να απειληθεί με χρηματική ποινή η Energean.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας εκφράζει τον προβληματισμό του και κάνει λόγο για «συμφέροντα που συστηματικά προσπαθούν να εμποδίσουν την διενέργεια ερευνών σε ιδιαίτερα ελπιδοφόρες περιοχές».

«Η παρέμβαση αυτών των συμφερόντων», υποστηρίζει ο ίδιος, «είχε τελικά ως μόνο αποτέλεσμα να μην αντληθούν δεδομένα στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιοχή του Άθω, τα οποία βεβαίως δεν στερήθηκε μόνο η εταιρεία μας, αλλά και το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024