Β.Θάνου: Νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Τη δημιουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, ένα στην περιοχή της Αττικής και ένα στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε το πρωί της Κυριακής η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου από τη Μυτιλήνη. Η κ. Θάνου συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο νησί για το προσφυγικό με τη συμμετοχή υπουργών και άλλων φορέων.
Τη δημιουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, ένα στην περιοχή της Αττικής και ένα στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε το πρωί της Κυριακής η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου από τη Μυτιλήνη.
Η κ. Θάνου συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο νησί για το προσφυγικό με τη συμμετοχή υπουργών και άλλων φορέων.
Η υπηρεσιακή [πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτες τις «μεμονωμένες φωνές» στην Ευρώπη που επικρίνουν την Ελλάδα για το προσφυγικό. «Σε όσους λοιπόν, έχοντας την ασφάλεια της γειτνίασης με εταίρους στην καρδιά της Ευρώπης, διατυπώνουν πρόχειρη κριτική στη χώρα μας, συνιστούμε να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης φύλαξης ευρωπαϊκών συνόρων σε μήκος 16.000 χιλιομέτρων ακτογραμμής. Συνιστούμε να αναλογιστούν κατά πόσο η Ευρώπη των αρχών και του μέλλοντος μπορεί να οικοδομηθεί ξαναχτίζοντας τείχη».
Στην ίδια σύσκεψη η κ.Θάνου είπε πως μετά τις ενέργειες της υπηρεσιακής κυβέρνησης και την αναχώρηση περισσότερων από 20.000 προσφύγων από τη Μυτιλήνη, η εικόνα στο νησί «είναι βελτιωμένη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα – Τρεις νεκροί και 10 τραυματίες
- Όταν οι προσωπικές φωτογραφίες ενός Ελβετού φωτογράφου από τον μήνα του μέλιτος προκάλεσαν σκάνδαλο
- Μπλε τιμολόγια: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά με σταθερές χρεώσεις στο ρεύμα
- Άρης: Πότε θα είναι διαθέσιμοι οι Αλφαρέλα και Μεντίλ
- Πέθανε η «Σούλα»: Η Χρυσούλα Αλευρίδου και οι οίκοι ανοχής που σημάδεψαν τη Λάρισα
- Σομαλία: «Εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Σομαλιλάνδη» – Αυτό είναι το σχέδιο του Ισραήλ

