Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά
Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά, παρά το γεγονός ότι η πολιτική κατάσταση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος το πρωί του Σαββάτου στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο επίκεντρο της οποίας θα τεθεί για μια ακόμη φορά η Ελλάδα.
Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά, παρά το γεγονός ότι η πολιτική κατάσταση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος το πρωί του Σαββάτου στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο επίκεντρο της οποίας θα τεθεί για μια ακόμη φορά η Ελλάδα.
Σημείωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την κατάσταση και τόνισε πως είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι προετοιμασίες στην Ελλάδα.
Το ιδιο ισχύει και για τους θεσμούς, πρόσθεσε, πρέπει να ετοιμάσουν την αξιολόγηση, να αποσαφηνίσουν τα ορόσημα των επόμενων μηνών. «Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί» είπε.
Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόταση που ετοιμάζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την τραπεζική ένωση, ο Γ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι δεν την έχει δει ακόμη. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει γιατί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών την έχει ήδη απορρίψει, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως πρέπει να μειώσουμε τα ρίσκα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά επίσης πρέπει να βρούμε έναν τρόπο και να μοιράσουμε τα ρίσκα.
Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Τη συνεδρίαση του Eurogroup θα απασχολήσει η Κύπρος και η 7η επικαιροποίηση του κυπριακού μνημονίου, καθώς και το ζήτημα της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και της μείωσης της φορολογίας στην εργασία στα κράτη της ευρώζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τη φλόγα του αγώνα κρατάμε ζωντανή» – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
- Αυστραλία: Επεισόδια έξω από νοσοκομείο που κρατείται 47χρονος για τη δολοφονία 5χρονης
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
- Αιματηρό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από καβγά – Μία σύλληψη
- Γιάννης Ρίτσος: Γραφή τυφλού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442