Ήττα της Εθνικής πόλο στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Νέων Ανδρών
Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Αλμάτι του Καζακστάν, θα διεκδικήσει η εθνική υδατοσφαίρισης νέων ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπέκυψε στην ανωτερότητα της Σερβίας, από την οποία γνώρισε την ήττα με 16-8 στον σημερινό ημιτελικό της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα θα παίξει το Σάββατο στις 10:50 π.μ. στον «μικρό» τελικό, με αντίπαλο την Ουγγαρία (οι Μαγυάροι ηττήθηκαν στον δεύτερο ημιτελικό από την Ιταλία με 12-10).
Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Αλμάτι του Καζακστάν, θα διεκδικήσει η εθνική υδατοσφαίρισης νέων ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπέκυψε στην ανωτερότητα της Σερβίας, από την οποία γνώρισε την ήττα με 16-8 στον σημερινό ημιτελικό της διοργάνωσης.
Η ελληνική ομάδα θα παίξει το Σάββατο στις 10:50 π.μ. στον «μικρό» τελικό, με αντίπαλο την Ουγγαρία (οι Μαγυάροι ηττήθηκαν στον δεύτερο ημιτελικό από την Ιταλία με 12-10).
Παρά το γεγονός ότι οι Σέρβοι πήραν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν έλειψαν ούτε σήμερα τα νεύρα και η ένταση. Οι διαιτητές (ο Ισπανός Τεϊσίδο και ο Αυστραλός Χότζερς) απέβαλαν από ελληνικής πλευράς τον Νίκο Κοπελιάδη στη δεύτερη περίοδο, τον Γρηγόρη Καπετανάκη (μαζί με τον Σέρβο Μανόλιοβιτς) στην τρίτη και τον Άγγελο Φώσκολο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ενώ κόκκινη κάρτα αντίκρυσε και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, στα μέσα του τελευταίου οκταλέπτου.
Η εθνική παρατάχθηκε με δέκα παίκτες, καθώς ο Χρήστος Παπούκας εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε μετά την αποβολή του (για βιαιοπραγία) στον χθεσινό προημιτελικό με την Κροατία, ενώ και οι Σέρβοι είχαν την απώλεια του Ντράσοβιτς, ο οποίος μάλιστα έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές και θα απουσιάσει και από τον τελικό. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ελληνική ομάδα χρεώθηκε συνολικά με 17 ποινές, έναντι 9 των «πλάβι».
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-5, 2-3, 2-3, 2-5
Για την ελληνική ομάδα σκόραραν οι Φώσκολος 3, Αργυρόπουλος 2, Κοπελιάδης, Νικολαΐδης, Αθυμαρίτης. Πρώτοι σκόρερ της Σερβίας ήταν οι Σούμποτιτς και Τοχόλι με 4 τέρματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το 2029 ως σημείο συναγερμού για την Ευρώπη – Πόσο πιθανή είναι μια σύγκρουση με τη Ρωσία;
- Τεχνητή νοημοσύνη και πολιτική – Ενημέρωση γρήγορη, πολλή και αδιαφανής
- Χριστουγεννιάτικες διακοπές χωρίς τον σκύλο σας – Επιλέξτε το κατάλληλο ξενοδοχείο
- Ο Μάικ Τζέιμς και η ατάκα για το ΣΕΦ: «Η λέξη κλειδί είναι ότι παίζω»
- Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο
- Τουρκία: Επτά νεκροί και 11 τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό





