Τέλος εποχής για τον Νοβίτσκι με τη φανέλα της Γερμανίας
Μία ημέρα αφότου ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη σε πόντους στην Ιστορία των Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, υποκλίθηκε στο κοινό του Βερολίνου και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια, αφού η Γερμανία γνώρισε τον αποκλεισμό με την ήττα της από την Ισπανία. Ωστόσο, αυτό μπορεί να ήταν και το κύκνειο άσμα για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα που ανέδειξε ποτέ το γερμανικό μπάσκετ, καθώς στα 37 του και με τα «πάντσερ» εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 (εκτός και αν τους δοθεί wild card), φαντάζει πολύ δύσκολο να συνεχίσει την καριέρα του.
Μία ημέρα αφότου ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη σε πόντους στην Ιστορία των Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, υποκλίθηκε στο κοινό του Βερολίνου και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια, αφού η Γερμανία γνώρισε τον αποκλεισμό με την ήττα της από την Ισπανία.
Ωστόσο, αυτό μπορεί να ήταν και το κύκνειο άσμα για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα που ανέδειξε ποτέ το γερμανικό μπάσκετ, καθώς στα 37 του και με τα «πάντσερ» εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 (εκτός και αν τους δοθεί wild card), φαντάζει πολύ δύσκολο να συνεχίσει την καριέρα του.
Εκτός απροόπτου λοιπόν αυτό ήταν το τελευταίο ματς του Νοβίτσκι με την εθνική Γερμανίας, όπου αποχαιρέτησε το κοινό του με απολογισμό 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.
Λίγο αργότερα, ο θηριώδης NBAer δεν άντεξε και αφού έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση, ξαναμπήκε στο παρκέ και αποθεώθηκε στην κατάμεστη «O2 Arena». Μάλιστα δεν κατάφερε να κρύψει τα δάκρυα του και στο τέλος «λύγισε».
Ο φόργουορντ των Μάβερικς έβαλε τα κλάματα από τη συγκίνηση σε ένα μοναδικό «standing ovation».
Λίγο νωρίτερα, είχε αφήσει μια μικρή ελπίδα για το μέλλον λέγοντας: «Ας περιμένουμε και θα δούμε» σ’ ερώτηση δημοσιογράφου για το γερμανικό ARD.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Λιονέλ Σκαλόνι: Ο «κλαψιάρης» που υπογράφει τη… χρυσή εποχή του Μέσι και της Αργεντινής (vids)
- Η Μοντερέι του Αλμέιδα δίνει 8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Πινέδα
- Ο Βαϊόπουλος ανανέωσε με τον Ολυμπιακό ΟΝΕΧ
- Ομπράντοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός είναι πιο σημαντικός από όλους μας – Να είμαστε οικογένεια» (vid)
- Νίστρουπ: «Αξίζαμε να χάσουμε από τη Ραπίντ, είναι καλό που φάγαμε αυτό το χτύπημα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442