Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O κ. ΜακΑφι υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ

O κ. ΜακΑφι υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ

Για όποιον δεν θεωρεί αρκετά «ροκ» την υποψηφιότητα του Ντοναλντ Τραμπ για την Προεδρία των ΗΠΑ, υπάρχει πλέον και πιο εκκεντρική υποψηφιότητα: αυτή του Τζον ΜακΑφι. Πρόκειται για τον 70χρονο ιδρυτή της γνωστής εταιρίας κυβερνο-ασφάλειας McAfee, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, τονίζοντας: «Λένε ότι είμαι παρανοϊκός. Δεν είμαι εγώ παρανοϊκός, ζω σε μια παρανοϊκή κυβέρνηση. Είναι αγράμματοι σε ό,τι αφορά τον κυβερνοπόλεμο».

Για όποιον δεν θεωρεί αρκετά «ροκ» την υποψηφιότητα του Ντοναλντ Τραμπ για την Προεδρία των ΗΠΑ, υπάρχει πλέον και πιο εκκεντρική υποψηφιότητα: αυτή του Τζον ΜακΑφι.

Πρόκειται για τον 70χρονο ιδρυτή της γνωστής εταιρίας κυβερνο-ασφάλειας McAfee, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, τονίζοντας: «Λένε ότι είμαι παρανοϊκός. Δεν είμαι εγώ παρανοϊκός, ζω σε μια παρανοϊκή κυβέρνηση. Είναι αγράμματοι σε ό,τι αφορά τον κυβερνοπόλεμο».

Ο ΜακΑφι επιβεβαίωσε πριν από λίγα 24ωρα ότι θα συμμετάσχει στην κούρσα, με το «Κυβερνο-κόμμα».

Ο μάλλον αμφιλεγόμενος εκατομμυριούχος είχε προκαλέσει σάλο το 2012, όταν είχε εξαφανιστεί μετά τον φόνο ενός γείτονά του στο Μπελίζ, αν και ο ίδιος ποτέ δεν θεωρήθηκε επίσημα ύποπτος. Τελικά, συνελήφθη στα σύνορα με τη Γουατεμάλα και εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Μπελίζ Ντιν Μπάροου είχε τότε χαρακτηρίσει τον Μακαφι «υπερβολικά παρανοϊκό». Ο ίδιος ο ΜακΑφι έχει υποστηρίξει ότι πάντα θεωρούσε πως η αστυνομία ενδεχομένως να τον ήθελε νεκρό και γιαυτό παγίως προσπαθεί να μην έχει «πάρε-δώσε» με αστυνομικούς.

Ο ίδιος, πάντως, δεν θεωρεί τον εαυτό του παρανοϊκό. «Η κυβέρνησή μας είναι παρανοϊκή», λέει και προσθέτει: «Γιατί δεν κατασκοπεύουν τους Κινέζους με τα χρήματα που χρησιμοποιούν για να κατασκοπεύουν εμένα και εσένα; Κατασκοπεύουν τα λάθος άτομα».

«Ζω σε μια χώρα που έχει περάσει τόσους νόμους, τους οποίους, με μια μέση ταχύτητα ανάγνωσης 24 ώρες τη μέρα, θα χρειαζόμουν 600 χρόνια για να διαβάσω. Με προστατεύει μια κυβέρνηση που επεμβαίνει στην ιδιωτικότητά μου, ώστε να είναι σίγουρη ότι δεν είμαι ο εχθρός από τον οποίο με προστατεύει» επισημαίνει.

«Ζω σε μια χώρα που κυβερνάται από ανθρώπους σε μεγάλο βαθμό άσχετους με την κυβερνο-ασφάλεια, όπως αποκαλύπτουν οι πολλαπλές παραβιάσεις κυβερνητικών υπολογιστών από χάκερ. Ο κυβερνοπόλεμος είναι πλέον ο νέος τρόπος πολέμου και η κυβέρνησή μου είναι αγράμματη» υπογραμμίζει.

Ο ΜακΑφι ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία το 1987, αλλά το 1994 παραιτήθηκε και η McAfee εξαγοράστηκε αργότερα από την Intel αντί 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. O ίδιος δεν έχει καν μετοχές της παλιάς εταιρείας του.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την γιόγκα, έχοντας γράψει και σχετικά βιβλία. Όπως δήλωσε, ο ίδιος δεν επιθυμούσε να κατέβει υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ, αλλά πιέστηκε από χιλιάδες φίλους και οπαδούς του που τον παρότρυναν να λάβει την απόφαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024