Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Σκανδαλώδες το «όχι» χωρών της ανατολικής ΕΕ σε πρόσφυγες

Παρίσι: Σκανδαλώδες το «όχι» χωρών της ανατολικής ΕΕ σε πρόσφυγες

Έντονα επικρίνει ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς την στάση ευρωπαϊκών χωρών, «ιδιαίτερα στην ανατολική ΕΕ», να αποδεχθούν τις προτάσεις για κατανομή προσφύγων στους «28» βάσει ποσοστώσεων, χαρακτηρίζοντάς την «σκανδαλώδη». Σκληρά λόγια ιδιαίτερα εναντίον της Ουγγαρίας για τον φράχτη, λέγοντας πως «δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές αξίες και βάζει σύρματα που δεν θα βάζαμε ούτε για ζώα».

Έντονα επικρίνει ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς την στάση αρκετών χωρών της ΕΕ, «ιδιαίτερα στην ανατολική ΕΕ», να αποδεχθούν τις προτάσεις για κατανομή προσφύγων στους «28» βάσει ποσοστώσεων, χαρακτηρίζοντάς την «σκανδαλώδη».

Σκληρά λόγια ιδιαίτερα εναντίον της Ουγγαρίας για τον φράχτη, λέγοντας πως «δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές αξίες και βάζει σύρματα που δεν θα βάζαμε ούτε για ζώα».

«Όταν βλέπω μια σειρά από χώρες της Ευρώπης, κυρίως της ανατολικής, που δεν δέχονται τις ποσοστώσεις θεωρώ πως αυτό είναι σκανδαλώδες» ανέφερε ο Φαμπιούς την Κυριακή στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Europe 1 και RTL.

«Η Γερμανία έχει μια πολύ θαρραλέα στάση, η Γαλλία είναι στο πλευρό της, ωστόσο όλη η Ευρώπη πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της» δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς.

Η πρόταση της Κομισιόν για σύστημα κατανομής των προσφύγων που φτάνουν στις χώρες «εξωτερικών συνόρων» της ΕΕ σε όλους τους «28» με ποσοστώσεις έχει προσκρούσει στην αντίθεση χωρών όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

«Ούτε για ζώα ο ουγγρικός φράχτης»

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Φαμπιούς για την στάση της Βουδαπέστης. Ο γάλλος ΥΠΕΞ είπε πως «η Ουγγαρία είναι μέλος της Ευρώπης, η οποία Ευρώη έχει αξίες που δεν γίνονται σεβαστές όταν στήνονται συρματοπλέγματα που δεν θα βάζαμε ούτε για ζώα».

Για τον Φαμπιούς, θα πρέπει «φυσικά» η Ουγγαρία να διαλύσει αυτό το φράχτη και η ΕΕ να διεξαγάγει «μια σοβαρή και αυστηρή συζήτηση» με την ουγγρική ηγεσία.

Το Σάββατο, το ουγγρικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος κατά μήκος των συνόρων με τη Σερβία, πριν τοποθετηθεί η δεύτερη και «βασικότερη» εγκατάσταση του τείχους ύψους τεσσάρων μέτρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024