Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελος στα αληθινά όπλα στη μεγάλη οθόνη λέει ο Σκορσέζε

Τελος στα αληθινά όπλα στη μεγάλη οθόνη λέει ο Σκορσέζε

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, ο Μάρτιν Σκορσέζε, εκφράζει την υποστήριξή του προς βρετανό καλλιτέχνη που θέλει τους παραγωγούς ταινιών να αποφεύγουν τα πραγματικά όπλα, όταν χρησιμοποιούνται ψεύτικα, καταστρέφοντάς τα στη «μάχη» της μεγάλης οθόνης. Πρόκειται για μια εκστρατεία που τιτλοφορείται «Gun Neutral» και της οποίας ο εμπνευστής είναι ο Καρλ Μακκρόου. Η […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, ο Μάρτιν Σκορσέζε, εκφράζει την υποστήριξή του προς βρετανό καλλιτέχνη που θέλει τους παραγωγούς ταινιών να αποφεύγουν τα πραγματικά όπλα, όταν χρησιμοποιούνται ψεύτικα, καταστρέφοντάς τα στη «μάχη» της μεγάλης οθόνης.

Πρόκειται για μια εκστρατεία που τιτλοφορείται «Gun Neutral» και της οποίας ο εμπνευστής είναι ο Καρλ Μακκρόου. Η κίνηση αυτή βρήκε πρόσφορό έδαφος στον επαγγελματικό κόσμο του Σκορσέζε.

Και αυτό συνέβη με την ερχόμενη ταινία του, «Tomorrow», με τον Στίβεν Φράι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, δράμα που περιστρέφεται γύρω από έναν στρατιώτη που πάσχει από Διαταραχή Μετατρυαμτικού Στρες, και στο οποίο ο Μακκρόου εφάρμοσε την ιδέα του.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εάν θέσουμε την πρωτοβουλία αυτή ως βάση, τότε πολλές ζωές θα σωθούν. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν τόσα όπλα που καταστρέφουν καθημερινά ανθρώπους», αναφέρει ο Μακκρόου στον Independent.

Έχει παρομοιάσει την καμπάνια του αυτή με την απάντηση που δίνουν τα δέντρα όταν φυτρώνουν ή άλλες περιβαλλοντικές επενδύσεις σε κάθε κίνηση που απειλεί τη φύση.

Ο ΜακΚρόου, επιπλέον, καλεί τους παραγωγούς να χρηματοδοτήσουν τη φιλανθρωπική του δράση, «One Less Gun», η οποία αποσκοπεί στην καταστροφή όπλων που εντοπίζονται σε εμπόλεμες ζώνες.

Η σχέση του Μακκρόου με τα όπλα έχει περάσει από δύο φάσεις. Από τη φάση εκείνη που στην εφηβική του ηλικία τον ενδιέφεραν και από τη φάση κατά την οποία άλλαξε κατεύθυνση όταν ο φίλος του Ματ Γουεμπ σε ταξίδι του στο Αφγανιστάν, το 2011, έχασε τον ώμο και τα δυο του πόδια.

Μετά το σοβαρό αυτό ατύχημα, ο ΜακΚρόου αναθεώρησε τη στάση του απέναντι στα όπλα. «Οι τραυματισμοί του Ματ ήταν τρομακτικοί, με αρρώστησε όλο αυτό και δεν μπορούσα να δουλέψω», είχε σημειώσει.

Πηγαίνοντας στο Χόλιγουντ, ο Σκορσέζε είναι από τις προσωπικότητες εκείνες που βάζουν το λιθαράκι τους στην καταπολέμηση των επιπτώσεων από τα όπλα. Νωρίτερα φέτος και ο Λίαμ Νίσον εντάχθηκε στο «γκρουπ» ασκώντας κριτική στο θέμα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

«Υπάρχουν τόσο πολλά όπλα εκεί έξω. Ειδικά στην Αμερική. Ο πληθυσμός μπορεί να ανέρχεται στα 320 εκατομμύρια, τα όπλα στα 300. Τριακόσια εκατομμύρια μόνο στην Αμερική. Νομίζω πως είναι ντροπή. Κάθε βδομάδα διαβάζουμε στις εφημερίδες για ένα νέο περιστατικό σκοτωμού ανάμεσα σε παιδιά».

Δεν συμφωνούν όμως όλοι στην κινηματογραφική βιομηχανία με το τέλος της οπλοκατοχής. Πριν από μερικούς μήνες ο Βινς Βον εξαπέλυσε την εξής αμφιλεγόμενη φράση: «Να επιτραπούν τα όπλα στα σχολεία». Έχει δηλώσει, δε, ξεκάθαρα την υποστήριξή του προς τα άτομα που κατέχουν όπλα δημοσίως.

entertainment.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024