Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Λιβάδι της Κέρκυρας
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο δημοτικό διαμέρισμα Παρελίων στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα της κεντρικής Κέρκυρας. Η πυρκαγιά έκαψε περισσότερα από δέκα στρέμματα δασικής έκτασης, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες έχοντας αντίπαλο τους το άνεμο που φυσούσε στην περιοχή και παρέσυρε τις φλόγες μέχρι τις αυλές τριών μονοκατοικιών. Η φωτιά φέρεται ότι προκλήθηκε από εμπρησμό.
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο δημοτικό διαμέρισμα Παρελίων στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα της κεντρικής Κέρκυρας.
Η πυρκαγιά κατάφερε πολύ γρήγορα να τυλίξει στις φλόγες περισσότερα από δέκα στρέμματα δασικής έκτασης, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και έχοντας αντίπαλο τους το άνεμο που φυσούσε στην περιοχή και παρέσυρε τις φλόγες μέχρι τις αυλές τριών μονοκατοικιών.
Πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες, υδροφόρες του δήμου Κέρκυρας και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ κατάφεραν μετά από συντονισμένες δράσεις να περιορίσουν τη φωτιά, ενώ στο σημείο παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, η φωτιά φέρεται ότι προκλήθηκε από εμπρησμό, ενώ ήδη προσήλθε στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας ένας ανήλικος για να διερευνηθεί αν συμμετείχε στην δράση του εμπρησμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
- Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
- Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε τροχαίο στη Σούδα
- To NBA γλιστράει στον… λάθος δρόμο με τα νέα λαμπερά παρκέ του

