Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρανκ Όσιαν: To «πυροτέχνημα», η ομοφυλοφιλία και το νέο άλμπουμ

Φρανκ Όσιαν: To «πυροτέχνημα», η ομοφυλοφιλία και το νέο άλμπουμ

Ελισάβετ Σταμοπούλου Το μελαγχολικό του στιλ άνοιξε, σύμφωνα με πολλούς, το δρόμο προς την κορυφή. Το ανοιχτό γράμμα του περί ομοφυλοφιλίας προκάλεσε παραλήρημα, ξυλοδαρμό, αλλά και υποστήριξη. Σίριαλ έχει γίνει η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του που έχει καθυστερήσει πάνω από ένα μήνα. Κι όλα αυτά συμπυκνώνονται στο όνομα Φρανκ Όσιαν. Νέος αστέρας της Rnb, […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Το μελαγχολικό του στιλ άνοιξε, σύμφωνα με πολλούς, το δρόμο προς την κορυφή. Το ανοιχτό γράμμα του περί ομοφυλοφιλίας προκάλεσε παραλήρημα, ξυλοδαρμό, αλλά και υποστήριξη. Σίριαλ έχει γίνει η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του που έχει καθυστερήσει πάνω από ένα μήνα. Κι όλα αυτά συμπυκνώνονται στο όνομα Φρανκ Όσιαν.

Νέος αστέρας της Rnb, o μουσικός από τη Νέα Ορλεάνη απασχολεί συχνά τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Τόσο η προσωπική του ζωή, όσο και η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του άλμπουμ του, που υποτίθεται ότι θα έβγαινε τον Ιούλιο και τιτλοφορείται «Boys Don’t Cry», έχουν προκαλέσει κύμα σχολίων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Όσιαν το υποσχέθηκε, είμαι έτοιμη να κλάψω», «Κανείς δεν με έχει απογοητεύσει όσο εσύ Όσιαν», «Ξέρουμε εάν ο Όσιαν έχει ηχογραφήσει έστω το άλμπουμ;», είναι μερικά από τα σχόλια που φιγουράρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαρτυρώντας τη δίψα των φαν του για το νέο άλμπουμ του.

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο τραγουδοποιός κυκλοφόρησε το «Channel Orange», που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια και άνοιξε ξανά το φάκελο της ομοφυλοφιλίας.

Η μουσική ιστορία του Όσιαν δεν είναι μεγάλη. Όλα ξεκίνησαν όταν το 2008 άρχισε να γράφει τραγούδια για καλλιτέχνες όπως η Brandy, ο John Legend και ο Justin Bieber.

Το 2010 έγινε μέλος του εναλλακτικού χιπ χοπ συγκροτήματος Odd Future, ενώ το ντεμπούτο του σηματοδότησε το mixtape «Nostalgia, Ultra» το 2011, που προκάλεσε το ενδιαφέρον των Κάνιε Γουέστ, Μπιγιονσέ και Jay-Z. Τα τραγούδια του, δε, «Novacane» και «Swim Good» χτύπησαν υψηλές θέσεις στα charts.

Το πρώτο studio άλμπουμ του κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο «Channel Orange» για το οποίο απέσπασε, μεταξύ άλλων, βραβείο Γκράμι Καλύτερου άλμπουμ σύγχρονης αστικής μουσικής. Την εικόνα του, μάλιστα, προώθησαν τα τραγούδια «Thinkin Bout You», «Pyramids», και«Sweet Life».

Το «πυροτέχνημα» δεν άργησε να φέρει στην επιφάνεια τις «κόκκινες» πτυχές της ιδιωτικής του ζωής. Είναι από τους πρώτους αφροαμερικανούς καλλιτέχνες που ανακοίνωσε ότι κάποτε είχε ερωτευτεί άτομο του ίδιου φύλου.

Είχε συντάξει ανοιχτή επιστολή, που δημοσίευσε στο δίκτυο Tumblr και στην οποία μιλούσε για την πρώτη ανεκπλήρωτη πραγματική αγάπη που έτρεφε για έναν άντρα όταν ήταν 19 ετών. Ευχαρίστησε, μάλιστα, τον άνδρα εκείνο για την επιρροή που άσκησε επάνω του, αλλά και έγραψε: «Αισθάνομαι ελεύθερος. Δεν έχω πια μυστικά».

Θετικά σχολίασαν την επιστολή του αυτή μέλη της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Μπιγιονσέ. Το αστέρι της RnB, τον οποίο ο Guardian χαρακτήρισε ως τον πιο πολυσυζητημένο μουσικό, είχε πιάσει η αστυνομία να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα, ενώ τότε διαπιστώθηκε πως κατείχε μικρή ποσότητα μαριχουάνας.

«Ο εξτρεμισμός υπάρχει», είχε δηλώσει ο Όσιαν σε συνέντευξή του στον Guardian , και αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο γράφει τραγούδια είχε πει: «Γνωρίζω ότι γράφω με τέτοιο τρόπο που να προκαλώ απορίες».

Όπως είχε, παράλληλα, δηλώσει, θεωρεί διασκεδαστική τη διαδικασία συγγραφής τραγουδιών, καθώς αισθάνεται πως ένα αστέρι γεννιέται.

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή, είχε πει ότι ο παππούς του ήταν μέντορας σε ομάδες Αλκοολικών Ανωνύμων και Ναρκομανών Ανωνύμων, οπότε και άκουσε ιστορίες που τον επηρέασαν. Αυτό φάνηκε από το τραγούδι του «Crack Rock» από το άλμπουμ «Channel Orange».

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024