Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος «αέρας» από το Σεπτέμβριο για το θέατρο Τζένη Καρέζη

Νέος «αέρας» από το Σεπτέμβριο για το θέατρο Τζένη Καρέζη

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου Κάτι νέο συμβαίνει στην Αθήνα, με την καρδιά του θεάτρου να χτυπά πιο δυνατά στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Από τις 25 Σεπτεμβρίου «έρχεται» ανανεωμένο, αλλάζει, ζωντανεύει, εμπνέει. Σημαντικοί καλλιτέχνες παρελαύνουν από τη σκηνή, όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Άννα Βαγενά, η Τζένη Δριβάλα, η Εύα Κεχαγιά, η Γιασεμί Κηλαηδόνη, […]

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Κάτι νέο συμβαίνει στην Αθήνα, με την καρδιά του θεάτρου να χτυπά πιο δυνατά στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Από τις 25 Σεπτεμβρίου «έρχεται» ανανεωμένο, αλλάζει, ζωντανεύει, εμπνέει.

Σημαντικοί καλλιτέχνες παρελαύνουν από τη σκηνή, όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Άννα Βαγενά, η Τζένη Δριβάλα, η Εύα Κεχαγιά, η Γιασεμί Κηλαηδόνη, η Υρώ Μανέ, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Καίτη Παπανίκα και άλλοι.

Έργα σπουδαίων συγγραφέων θα δώσουν ακόμη το «παρών» όπως των Καζαντζάκη, Ντοστογιέφσκι, Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Παπαδιαμάντη, Βίλχελμ Ράιχ και άλλων.

Το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, η ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα σε ρόλο έκπληξη και οι σκηνοθέτες Πάνος Αγγελόπουλος και Δήμος Αβδελιώδης .

Τον Οκτώβριο ο Πάνος Αγγελόπουλος θα κάνει μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης της «Ασκητικής» του Νίκου Καζαντζάκη, σε δραματική μορφή, οδηγώντας το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας και του αγώνα της ζωής.

«Η δραματοποίηση φιλοσοφικών έργων, θέτουν μόνο μεγάλα ερωτήματα και δίνουν ερεθίσματα στους θεατές, να διεισδύσουν πιο βαθιά και πιο αληθινά στο κείμενο.Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς ,είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή βρίσκεις με ελεύθερη βούληση, το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία», σημειώνει ο σκηνοθέτης για την παράσταση που πρόκειται να ανεβάσει.

Την περασμένη σεζόν «ανέβηκαν», μεταξύ άλλων, έργα των Ιονέσκο, Μπέκετ και Τσέχωφ.

«Το μέλλον είναι στα αυγά» του Ιονέσκο ανέβασε η ομάδα ΚΡΑΚ σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, οι «Τρεις Αδελφές» του Τσέχωφ σκηνοθετήθηκαν από τη Γεωργία Ανδρέου και το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Μπέκετ από τον Λεωνίδα Παπαδόπουλου.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, την περίοδο 1978-79, ο θίασος «Τζένης Καρέζη – Κώστα Καζάκου» εγκαινίασε το θέατρο «Αθήναιον» στην Ακαδημιας 3, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Μετά το θάνατο της μεγάλης ηθοποιού ο χώρος μετονομάστηκε από «Αθήναιον» σε θέατρο Τζένη Καρέζη.

Μέχρι το 1959 η Τζένη Καρέζη ήταν βασικό στέλεχος του Εθνικού θεάτρου, ερμηνεύοντας Σαίξπηρ, Τολστόι, Μίλλερ, Αντρέγιεφ, Τερζάκη, Ρώμα και Αριστοφάνη. Από το 1963 ηγούνταν προσωπικού θιάσου.

Στο αρχαίο θέατρο είχε παίξει, μεταξύ άλλων, στα έργα: Αντιγόνη, Εκκλησιάζουσες, Λυσιστράτη Θεσμοφοριάζουσες, Κλυταιμνήστρα, Μήδεια, Ηλέκτρα και Οιδίπους Τύραννος.

entertainment.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024