Συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Ποροσένκο στο Βερολίνο τη Δευτέρα
Oι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο, σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο νέο κύμα βίας που έχει ξεσπάσει στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.
Oι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο, σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο νέο κύμα βίας που έχει ξεσπάσει στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.
Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση για την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και των φιλορώσων αυτονομιστών.
«Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε άμεσες συγκρούσεις σε μεγάλη κλίμακα» πρόσθεσε από την Κριμαία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δύο Ουκρανοί στρατιώτες και πολλοί πολίτες σε συγκρούσεις κοντά στο λιμάνι της Μαριούπολης στα νοτιοανατολικά και στην πόλη Χορλίβκα, που ελέγχεται από τους αυτονομιστές αντάρτες.
Είναι ανησυχητικό, είπε ο Φαμπιούς. «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσουν και να αποσυρθούν τα όπλα (μεγάλου διαμετρήματος) (…) Κατόπιν, πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να διεξαχθούν εκλογές στο Ντονμπάς» πρόσθεσε.
«Ελπίζω ότι η συνάντηση της Δευτέρας θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε πρόοδο και στα δύο. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια λύση το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο» κατέληξε.
Ο πρόεδρος Ποροσένκο νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και συμφώνησε να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες πριν από το τέλος του μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι επαφές του σμηνάρχου με τον Κινέζο σύνδεσμο, ερευνώνται δύο απόστρατοι
- «Έφυγε» από τη ζωή ένας εκ των ιδιοκτητών της Μακάμπι – Οι ανακοινώσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (pics)
- Από την παράνομη πολυτέλεια στο κελί – Η καθημερινότητα της Γκισλέιν Μάξγουελ στη φυλακή σε βίντεο των αρχείων του Έπσταϊν
- Πρόσκληση Τραμπ σε Μητσοτάκη για το «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα, τον Φεβρουάριο
- Nαυάγιο στη Χίο: Η συζήτηση που δεν συμφέρει
- Όταν το ποδόσφαιρο βγαίνει από την αυλή

