Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Coca Cola HBC: Αύξηση 43,4% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

Coca Cola HBC: Αύξηση 43,4% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

Στα 141,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola HBC το α' εξάμηνο του 2015, καταγράφοντας αύξηση 43,4% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Όπως ανακοινώθηκε, στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, επιταχύνθηκε ο ρυθμός αύξησης του όγκου πωλήσεων, με αποτέλεσμα την καταγραφή αύξησης 3,8% για το εξάμηνο του έτους.

Στα 141,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola HBC το α’ εξάμηνο του 2015, καταγράφοντας αύξηση 43,4% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, επιταχύνθηκε ο ρυθμός αύξησης του όγκου πωλήσεων, με αποτέλεσμα την καταγραφή αύξησης 3,8% για το εξάμηνο του έτους.

Αφαιρώντας την επίδραση των τεσσάρων επιπλέον ημερών πωλήσεων στο 1ο τρίμηνο που ανήλθε σε 2,5%, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,3%.

Ο όγκος πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές παρέμεινε εν πολλοίς αμετάβλητος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Συνεχίστηκε η ανάκαμψη των αναπτυσσόμενων αγορών με τη συμβολή όλων των αγορών στην αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 6,2%.

Οι πολύ καλές επιδόσεις στη Νιγηρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία αντιστάθμισαν τις χαμηλές επιδόσεις στη Ρωσία, αυξάνοντας έτσι τον όγκο πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές κατά 5,4%.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση παρέμειναν σταθερά, με τις πρωτοβουλίες αύξησης των τιμών στις αναδυόμενες αγορές να αντισταθμίζουν τα μέτρα διατήρησης των τιμών των προϊόντων μας σε προσιτά επίπεδα και τις αποπληθωριστικές πιέσεις σε ορισμένες αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές.

Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,0% καθώς ο αρνητικός αντίκτυπος των συναλλαγματικών ισοτιμιών της τάξης του 4,6% αντιστάθμισε τα κέρδη από την αύξηση του όγκου πωλήσεων.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 219,0 εκατ. ευρώ –σε άνοδο κατά 31,2%– με αποτέλεσμα τη βελτίωση κατά 170 μονάδες βάσης του περιθωρίου των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών, καθώς το χαμηλότερο κόστος πρώτων υλών, οι θετικές επιπτώσεις από την αύξηση του όγκου πωλήσεων, οι πρωτοβουλίες διαχείρισης της αύξησης των εσόδων και οι ενέργειες βελτιστοποίησης του κόστους αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 199,1 εκατ. ευρώ.

Οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 219,2 εκατ. ευρώ – σε άνοδο κατά 124,4 εκατ. ευρώ, χάρη στην περαιτέρω βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης και της λειτουργικής κερδοφορίας.

Τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα €0,389, καταγράφοντας αύξηση κατά 43,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,344 ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, Δημήτρης Λόης αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας επεσήμανε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τα πολύ θετικά αποτελέσματα, που χαρακτηρίζονται από αξιόλογη αύξηση του όγκου πωλήσεων και σημαντική βελτίωση των περιθωρίων κέρδους. Οι πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, τόσο μέσω της εμπορικής μας στρατηγικής που στοχεύει στην ανάπτυξη όσο και μέσω της συνεχούς βελτίωσης της παραγωγικότητας μας, αποδεικνύονται αποτελεσματικές.

» Οι δύσκολες συνθήκες παραμένουν σε πολλές από τις αγορές μας, ειδικά στη Ρωσία, αν και έχει αποδειχθεί η προσαρμοστικότητα και η ανθεκτικότητά μας στις εν λόγω αγορές. Οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές στην Ανατολική Ευρώπη και τη Νιγηρία, όπου είμαστε πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη. Με την πάροδο του χρόνου, είμαστε πιο αισιόδοξοι και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι το 2015 θα σηματοδοτήσει ένα έτος αύξησης του όγκου πωλήσεων και των περιθωρίων κέρδους.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024