Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις για το μεταναστευτικό εξαπολύει η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

Υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τις διαχρονικές θέσεις του, αλλά και με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια έστειλε και συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς όλους τους παράνομους μετανάστες»

Η κ. Βούλτεψη υπενθύμισε ότι και στις 14 Απριλίου είχε πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα και με την ίδια σύνθεση -με εξαίρεση τη συμμετοχή του κ. Φλαμπουράρη- σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο και πως τότε είχαν ανακοινωθεί οι ίδιες αποφάσεις.

«Απ’ ότι φαίνεται από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο και από «έκτακτη» σύσκεψη σε «έκτακτη» σύσκεψη -και ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά- η μόνη αλλαγή που συνέβη ήταν η …αλλαγή του κυβερνητικού εκπροσώπου» σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ.

Επίσης παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε, όπως είπε, να μιλήσει για επαναπροωθήσεις και επαναπατρισμό, ότι προτίμησε να αναφερθεί στην ανάγκη για «ένταξη στον κοινωνικό ιστό», έδωσε συγχαρητήρια στην περιφέρεια και στους εθελοντές, αλλά δεν αναφέρθηκε στα στελέχη του Λιμενικού που κατά μέσο όρο προβαίνουν σε 500 διασώσεις ημερησίως.

Έφερε ως παράδειγμα, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε κάθε ευρωπαϊκή επιχείρηση αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ρευμάτων, όσα αναφέρει σχετικά η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του 2014, όσα αναφέρει σχετική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013, καθώς και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας