Νέα επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών ανοικτά της Λιβύης
Νέα επιχείρηση διάσωσης 381 μεταναστών βόρεια των ακτών της Λιβύης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης. Οι επιβαίνοντες σε πλοιάριο -ανάμεσά τους 55 γυναίκες και 26 παιδιά- διασώθηκαν μετά από κινητοποίηση της ναυτικής μονάδας Φιορίλο, η οποία ανήκει στην ιταλική Aκτοφυλακή.
Νέα επιχείρηση διάσωσης 381 μεταναστών βόρεια των ακτών της Λιβύης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.
Οι επιβαίνοντες σε πλοιάριο -ανάμεσά τους 55 γυναίκες και 26 παιδιά- διασώθηκαν μετά από κινητοποίηση της ναυτικής μονάδας Φιορίλο, η οποία ανήκει στην ιταλική Aκτοφυλακή.
Οι μετανάστες προέρχονται από την Συρία, το Μπαγκλαντές και την υποσαχάρια Αφρική και το ιταλικό πλοίο μπόρεσε να προσφέρει άμεσα βοήθεια, καθώς βρισκόταν στην περιοχή αναζητώντας επιζώντες από το χθεσινό ναυάγιο, το οποίο κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους.
Οι διασωθέντες από τη χθεσινή ναυτική τραγωδία είναι 373. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο αλιευτικό επέβαιναν από 400 έως 600 μετανάστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: «Απειλή ασφάλειας» στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι – Αναφορές για «πτώση αεροσκάφους» και «έκρηξη»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)
- Η ΕΕ ζητά πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου – Αλλά καλεί το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις
