Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 25 Σεπτεμβρίου η συζήτηση της αίτησης της Αλουμίνιον Ελλάδος κατά της ΔΕΗ

Στις 25 Σεπτεμβρίου η συζήτηση της αίτησης της Αλουμίνιον Ελλάδος κατά της ΔΕΗ

Για τις 25 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης της εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ. Η Επιτροπή εξέδωσε αυτεπαγγέλτως προσωρινή διαταγή με την οποία υποχρεώνεται η ΔΕΗ να αναστείλει τη δήλωσή της για παύση εκπροσώπησης των μετρητών της Αλουμίνιον της Ελλάδος προς τον ΑΔΜΗΕ ΑΕ και να απέχει η ίδια από οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής προμήθειας της ηλεκτρικής ενέργειας προς την Αλουμίνιον της Ελλάδος, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων.

Για τις 25 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης της εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, που είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 29 Ιουλίου.

Η Επιτροπή εξέδωσε αυτεπαγγέλτως προσωρινή διαταγή με την οποία υποχρεώνεται η ΔΕΗ:

α) Να αναστείλει τη δήλωσή της για παύση εκπροσώπησης των μετρητών της Αλουμίνιον της Ελλάδος προς τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε.

β) να απέχει η ίδια από οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής προμήθειας της ηλεκτρικής ενέργειας προς την Αλουμίνιον της Ελλάδος, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση, που δεν είναι δεσμευτική για την Ολομέλεια, αναφέρει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, καθώς πιθανολογείται ενδεχόμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, λόγω άρνησης πώλησης-συνέχισης συναλλακτικών σχέσεων και υφίσταται επείγουσα περίπτωση για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024