Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi, BMW και Daimler επενδύουν στους ψηφιακούς χάρτες της ΝΟΚΙΑ

Audi, BMW και Daimler επενδύουν στους ψηφιακούς χάρτες της ΝΟΚΙΑ

Στην εξαγορά των χαρτών που περιλαμβάνει η υπηρεσία HERE της NOKIA προχωρούν από κοινού τρεις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Γερμανίας.

Την εξαγορά της υπηρεσίας HERE της ΝΟΚΙΑ ανακοίνωσαν από κοινού η Audi, η ΒΜW και η Daimler, με σκοπό να αξιοποιήσουν τους ψηφιακούς χάρτες της φιλανδικής εταιρείας ως βάση για τη εξέλιξη νέων εφαρμογών αυτόνομης κίνησης.

Oι τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα καταβάλουν στη NOKIA το ποσό των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αποκτώντας ίσα μερίδια στην HERE μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

«Για την αυτοκινητοβιομηχανία οι ψηφιακοί χάρτες αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία νέων συστημάτων ασφαλείας και στη συνέχεια για την εξέλιξη πλήρως αυτόνομων οχημάτων», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των τριών κατασκευαστών.

«Με την από κοινού απόκτηση της HERE θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ανεξαρτησία αυτής της υπηρεσίας που θα απολαμβάνουν όλοι οι κατασκευαστές, οι προμηθευτές και οι πελάτες σε άλλους βιομηχανικούς τομείς», δήλωσε ο επικεφαλής της Daimler, D. Zetsche, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του BMW Group να υπογραμμίζει τον ρόλο-κλειδί που θα παίξουν οι χάρτες στην ψηφιακή μετεξέλιξη της αυτοκίνησης.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που βλέπουν πίσω από την κίνηση των τριών κατασκευαστών την προσπάθεια δημιουργίας μια κοινής πλατφόρμας τεχνολογιών αυτόνομης κίνησης που θα κληθεί να ανταγωνιστεί ανάλογες εφαρμογές που εξελίσσονται ήδη τόσο από την Google όσο και από την Aplle.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024