Spiegel: Tέταρτη θητεία στην καγκελαρία θα διεκδικήσει η Μέρκελ
Υποψηφιότητα και για τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία της Γερμανίας σκοπεύει να θέσει η Ανγκελα Μέρκελ τo 2017, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» που δημοσιεύονται στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο, Σάββατο. Η γερμανίδα καγκελάριος σκοπεύει να ανακοινώσει την απόφασή της στις αρχές του επόμενου έτους.
Υποψηφιότητα και για τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία της Γερμανίας σκοπεύει να θέσει η Ανγκελα Μέρκελ τo 2017, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» που δημοσιεύονται στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο, Σάββατο.
Η γερμανίδα καγκελάριος σκοπεύει να ανακοινώσει την απόφασή της στις αρχές του επόμενου έτους.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε πρόσφατα με τον γενικό γραμματέα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Πέτερ Τάουμπερ και τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Κλάους Σούλερ, προκειμένου να κανονίσει ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία. Σύμφωνα με το περιοδικό, την εκστρατεία θα αναλάβει το Ίδρυμα «Κόνραντ Αντενάουερ».
Το Spiegel αναφέρει ότι πριν από λίγες εβδομάδες η κυρία Μέρκελ συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Βαυαρίας και αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος της εισηγήθηκε η Ένωση να θέσει ως εκλογικό στόχο την αυτοδυναμία – η καγκελάριος ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις.
Ασαφές παραμένει, επισημαίνει ο συντάκτης, αν η Μέρκελ θα επιδιώξει υποψηφιότητα για ολόκληρη την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και ζημιές από σεισμό 6 Ρίχτερ
- Η Κίνα ανακοινώνει «μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν
- Μεγάλη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να «πληρώσει άμεσα» ή να πάει στο δικαστήριο
- Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί και 98 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου
- Σομαλιλάνδη: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ θα θεωρηθεί στόχος, προειδοποιούν οι Χούθι
- Ισημερινός: Ενοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους σε πλαζ, ανάμεσά τους κορίτσι 2 ετών