Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή για μνημόνιο
Κατηγορηματικά αντίθετη με τη ψήφιση του «χειρότερου μνημονίου στην μνημονιακή ιστορία» εμφανίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας και υπαρξιακής διάστασης για το κόμμα.
Κατηγορηματικά αντίθετη με τη ψήφιση ενός νέου προγράμματος στήριξης εμφανίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας και υπαρξιακής διάστασης για το κόμμα.
Η πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε της μεθόδου ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων και απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί «κλεφτοπόλεμου» κατά τη ψηφοφορία της 12ης Ιουλίου δηλώνοντας:
«Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μέσα σε 14 ημέρες, τρία απανωτά κατεπείγοντα για συζήτηση και ψήφιση σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία».
«Είναι ιστορική επιταγή η Αριστερά να αναλάβει να υπερασπιστεί την κοινωνία και τη δημοκρατία από τη μνημονιακή λαίλαπα και την περιστολή των δικαιωμάτων, την ανθρωπιστική κρίση, είπαμε. Ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα, είπαμε, και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, να διεκδικούμε και να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός, δεν είναι σουρεαλισμός», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Η Ευρώπη αλλάζει η ελπίδα έρχεται είπαμε, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο είπαμε, και δεν μπορεί να εννοούσαμε ότι θα επιτρέψουμε ότι η ελπίδα θα σβήσει υπό το κράτος του δικού μας πανικού. … Δεν μπορεί να εννοούσαμε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος», είπε ακόμη η πρόεδρος της Βουλής.
Πρόσθεσε πως η Αριστερά είναι ικανή για πολλά, αλλά η Αριστερά δεν είναι ικανή για όλα, ανέφερε και τόνισε πως ο πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε το δημοψήφισμα ως απάντηση στο ”the game is over”, δεν μπορεί να εννοούσε να πάρουμε μια εβδομάδα παράταση.
Η ιστορία δεν τελείωσε στις 13 Ιουλίου, τα ερωτήματα είναι αδήριτα και οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν με απερίφραστο τρόπο εγκαίρως και όχι εκ των υστέρων ως επικήδειος, σημείωσε, επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή, θεσμική νομιμοποίηση, το δημοκρατικό δικαίωμα να αλυσοδέσει τη χώρα με Μνημόνιο και πως δεν είναι δυνατό πρώτα να ψηφιστεί Μνημόνιο και μετά να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επεισόδιο Παππά – Κωνσταντοπούλου
Επεισόδιο μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Νίκου Παππά, αλλά και του πατέρα του Στέλιου Παππά σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφορμή στάθηκε η αναφορά του υπουργού Επικρατείας στην ανάγκη νομιμοποίησης του ΔΣ του ΕΣΡ, η θητεία του οποίου έχει λήξει, από τη Βουλή προκειμένου να προχωρήσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Στο σημείο αυτό ο κ. Στέλιος Παππάς ακούστηκε να λέει «κάποιοι έχουν συγγενείς τους εκεί», υπονοώντας τη μητέρα της προέδρου της Βουλής.
Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε και πήρε το λόγο, υπερασπίστηκε τη δράση και την ακεραιότητα της Λίνας Αλεξίου τονίζοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο που δεν δέχεται και δεν θα δεχόταν παρεμβάσεις από κανέναν, ούτε από συγγενείς της, ούτε από κανέναν.
Ακολούθησε «πυροσβεστική» παρέμβαση από το Νίκο Παππά: «Στην παρέμβασή μου ήμουν σαφής. Λέω ότι η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πρέπει να προχωρήσει άμεσα ώστε να αποκτήσει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση. Η θητεία όλων των μελών του ΕΣΡ έχει λήξει. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε και έχω και προσωπική ευθύνη ως αρμόδιος υπουργός να κάνω τα πάντα ώστε η σύνθεση του ΕΣΡ που θα αποδώσει τις άδειες τις νόμιμες, να έχει νόμιμη σύνθεση», είπε.
Τον λόγο ζήτησε και ο Στέλιος Παππάς αλλά δεν του δόθηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα προκύψει, με αποδείξεις, ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
- Super League: Το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής διάρκειας
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές προωθήσεις – Ρήγμα στη Ζαπορίζια, εξόντωση εφεδρειών του Κιέβου (χάρτης)
- Αταμάν: «Γι’ αυτό έφερα τον Τι Τζέι Σορτς στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Αλκοόλ: Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι πότες στην ΕΕ; – Ο απροσδόκητος πρωταθλητής νηφαλιότητας


