Εντείνονται οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς
Αρχισαν οι πρώτες τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς, οι οποίες θα συνεχιστούν την Τρίτη με μεγαλύτερη ένταση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έπειτα από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ. Για το εάν θα απαιτηθεί τρίτη δέσμη μέτρων, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής».
Άρχισαν οι πρώτες τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς, οι οποίες θα συνεχιστούν την Τρίτη με μεγαλύτερη ένταση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έπειτα από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).
«Είχαμε μια συνάντηση του ΚΥΣΟΙΠ. Συζητήσαμε διάφορα οργανωτικά ζητήματα. Όπως ξέρετε, ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο σήμερα, θα συνεχιστούν με πολύ μεγαλύτερη ένταση αύριο. Συζητήσαμε και πολιτικά ζητήματα. Εμείς θα υπηρετήσουμε κατά γράμμα και τη συμφωνία του Eurogroup και τη συμφωνία του Summit. Προχωράμε με οργανωμένο τρόπο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο τέλος» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί». Άλλος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».
Για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».
Από την πλευρά του, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δήλωσε ότι «εμείς (στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) είμαστε γραφείο παρακολούθησης και δεν συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις. Περιμένουμε να κλείσει η συμφωνία για να ξεκινήσουμε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015 – 2016 και του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου».
Σύμφωνα δε με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, εκτός από τα ποσά που απαιτούνται για την πληρωμή σε ΕΚΤ και ΔΝΤ, ζητούνται επιπλέον ποσά για να μειωθούν τα 4 δισ. ευρώ των οφειλών του Δημοσίου στην εσωτερική αγορά.
Σημειώνεται τέλος, ότι για το θέμα της διευθέτησης των επιταγών, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφεραν ότι χρειάζεται η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442