
Μοσκοβίσι: Δυνατότητα ελάφρυνσης του χρέους μετά τις μεταρρυθμίσεις
Στην αποκάλυψη πως οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να παράσχουν ελάφρυνση χρέους, αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να εκπληρώσει τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης, προχώρησε σήμερα Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC.
Στην αποκάλυψη πως οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να παράσχουν ελάφρυνση χρέους, αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να εκπληρώσει τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης, προχώρησε σήμερα Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC.
«Το Eurogroup το έχει ήδη συζητήσει αυτό», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Έχουμε συμφωνήσει να χαλαρώσουμε το βάρος των επιτοκίων, να επιμηκύνουμε την ωρίμανση του χρέους. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει όταν έρθει η ώρα μετά τη διαπραγμάτευση ενός καλού προγράμματος ανάπτυξης και αρωγής», πρόσθεσε.
Παράλληλα ο Μοσκοβισί απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας απευθείας απομείωσης του ελληνικού χρέους. «Υπάρχει αντίσταση σε όλη την Ευρώπη στο να γίνει ένα κούρεμα. Στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία», εξήγησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναβάθμιση για το ελικοδρόμιο του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών
- Ο Παναθηναϊκός και ένα αρνητικό ρεκόρ – Ποτέ ξανά δεν είχε τόσους βαθμούς στην 4η αγωνιστική των play offs
- Μια αγκαλιά αγάπης και προσφοράς στον Πειραιά
- Δείτε το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα
- Κατερίνα Καινούργιου: Η αδημοσίευτη φωτογραφία από τον τοκετό και η επιστροφή στην εκπομπή
- Stoiximan: «Πού ήσουν;»
- Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη – Τι δηλώνει και πόσα ακίνητα διαθέτει
- Ηράκλειο: Το σημείο που βρέθηκε αιμόφυρτη η 28χρονη μητέρα – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442