Από τη Δευτέρα σε ισχύ οι αυξήσεις στον ΦΠΑ
Από τη Δευτέρα θα τεθούν τελικά σε ισχύ οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Νωρίτερα βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις δήλωναν ότι αδυνατούν να περάσουν άμεσα τις αυξήσεις στα προϊόντα, καθώς δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να προσαρμοσθούν τεχνικά και ζητούσαν να δοθεί παράταση μέχρι την 1η Αυγούστου.
Από τη Δευτέρα θα τεθούν τελικά σε ισχύ οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
«Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς του ΦΠΑ, το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η εφαρμογή των νέων διατάξεων να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 20/7/2015» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Αύριο, Παρασκευή, αναμένονται οι σχετικές εγκύκλιοι από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Νωρίτερα βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις δήλωναν ότι αδυνατούν να περάσουν άμεσα τις αυξήσεις στα προϊόντα, καθώς δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να προσαρμοσθούν τεχνικά και ζητούσαν να δοθεί παράταση μέχρι την 1η Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναταραχή στο Μεξικό – Παραίτηση κυβερνήτη για σχέσεις με καρτέλ
- Στελέχη των Big Tech «φεύγουν» και ιδρύουν startups
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»