Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο «χορό» συστημάτων αυτόνομης στάθμευσης -και- η VW

Στο «χορό» συστημάτων αυτόνομης στάθμευσης -και- η VW

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην εξέλιξη των «υπηρεσιών parking του μέλλοντος».

Η VW ανακοίνωσε την συμμετοχή της στο V-Charge, ένα πρόγραμμα έρευνας στο πλαίσιο της ΕΕ το οποίο με τη συμμετοχή κρατικών και ιδιωτικών φορέων που στοχεύει στην εξέλιξη συστημάτων
αυτόνομης στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με την εύστοχη περιγραφή των υπηρεσιών στάθμευσης του μέλλοντος, το ολοκληρωμένο σύστημα V-Charge επιτρέπει στον οδηγό να αφήσει το αυτοκίνητό του στην είσοδο ενός πρότυπου χώρου στάθμευσης και στη συνέχεια, αφού έχει βγει από το αυτοκίνητο, με τη συνδρομή του smartphone του και της εφαρμογής V-Charge, να ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόνομης στάθμευσης.

Όταν το ενεργοποιήσει, το αυτοκίνητο αποκτά πρόσβαση σε ένα ψηφιακό χάρτη του περιβάλλοντος χώρου του πρότυπου parking προκειμένου να εντοπίσει μια κενή θέση στάθμευσης.

Επιπλέον, ορισμένες θέσεις στάθμευσης του πρότυπου parking εφοδιάζονται και με ασύρματο επαγωγικό σύστημα φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπου το έξυπνο σύστημα V-Charge θα παρκάρει τα αυτοκίνητα του είδους. Το σύστημα είναι επίσης σε θέση να υπολογίζει το χρόνο φόρτισης των μπαταριών του κάθε αυτοκινήτου και να τα μετακινεί όταν αυτή ολοκληρωθεί αφήνοντας την θέση φόρτισης κενή για το επόμενο τετράτροχο.

Όταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι έτοιμος να φύγει δεν έχει παρά μέσω της ίδιας εφαρμογής στο κινητό του να «ειδοποιήσει» το αυτοκίνητο του να τον παραλάβει από τον ενδεδειγμένο χώρο αναμονής.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024