Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταυρός... σφυροδρέπανο και αλλαγή αμφίων στα Burger King για τον Πάπα

Σταυρός… σφυροδρέπανο και αλλαγή αμφίων στα Burger King για τον Πάπα

Λίγο το πιεσμένο χρονοδιάγραμμα και λίγο η... πνευματώδης διάθεση του βολιβιανού προέδρου έφεραν στα όρια του πρωτοκόλλου την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα. Ένα από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν ήταν το δώρο του αριστερού Μοράλες -ένας Εσταυρωμένος στο σχήμα του... σφυροδρέπανου- και το δεύτερο ήταν η επίσκεψη... αστραπή σε φαστ φουντ για να αλλάξει άμφια πριν τελέσει λειτουργία.

Λίγο το πιεσμένο χρονοδιάγραμμα και λίγο η… πνευματώδης διάθεση του βολιβιανού προέδρου έφεραν στα όρια του πρωτοκόλλου την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα. Ένα από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν ήταν το δώρο του αριστερού Μοράλες -ένας Εσταυρωμένος στο σχήμα του… σφυροδρέπανου- και το δεύτερο ήταν η επίσκεψη… αστραπή σε φαστ φουντ για να αλλάξει άμφια πριν τελέσει λειτουργία.

Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες έδωσε στον Φραγκίσκο το ιδιαίτερο δώρο, προκαλώντας αρχικά απορία στους παριστάμενους. Ο Ποντίφικας ήταν εμφανώς έκπληκτος όταν το παρέλαβε αλλά τελικά τόσο η βολιβιανή πλευρά όσο και το Βατικανό απέρριψαν κάθε υπόνοια πως υπήρξε προσβολή.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο σταυρός-σφυροδρέπανο είχε αρχικά σχεδιαστή από τον ιησουίτη Λουίς Εσπινάλ, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1980 από παραστρατιωτικούς στη Βολιβία. Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκσίκος είχε σταματήσει πριν τη συνάντηση με τον Μοράλες στο σημείο της δολοφονίας του Εσπινάλ, αποτίοντας φόρο τιμής.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, π. Λομπάρντι, ανέφερε πως «μπορεί κανείς να αμφισβητεί σήμερα τη σημασία του συμβόλου, αλλά προέρχεται από τον Εσπινάλ και το νόημα του ήταν ο ανοικτός διάλογος, όχι κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία» είπε.

Το δεύτερο απρόβλεπτο στιγμιότυπο ήταν το περίεργο… βεστιάριο που επέλεξε ο Ποντίφικας πριν τελέσει τη θεία λειτουργία στην πλατεία του Χριστού του Λυτρωτή στο Σάντα Κρους.

Έχοντας ήδη περάσει περίπου μισή ώρα μέσα στο ειδικό παπικό όχημα χαιρετώντας πιστούς, ο Φραγκίσκος (ίσως για οικονομία χρόνου) επέλεξε ένα κλειστό φαστφουντάδικο για να αλλάξει άμφια.

Μπήκε στο Burger King στην πλατεία, άλλαξε, και συνέχισε για να ξεκινήσει τη λειτουργία.

Ο μάνατζερ του καταστήματος, Αλφρέδο Τρότσε, είπε πως η συνοδεία του Πάπα «ζήτησε βοήθεια γιατί ήταν κατάλληλο το μέρος και ήμασταν κλειστά».

Φυσικά, το κατάστημα δεν έχασε την ευκαιρία να διαφημίσει το περιστατικό: Πριν τελειώσει καν η λειτουργία, στο λογαριασμό του στο Facebook ανάρτησε ευχαριστήριο μήνυμα στην Αυτού Αγιότητα «που μας επέλεξε» και στη συνέχεια έβγαλε και φωτογραφία με το λογότυπο του Burger King και τον Φραγκίσκο, λέγοντας πως «κάποιες επισκέψεις δεν χαροποιούν μόνο το πνεύμα, αλλά και το θρέφουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024